neočekivano!

Princ Hari može da TUŽI BRITANSKU POLICIJU: Kraljevska porodica im namignula, oni ga ostavili bez zaštite!

0

Princ Hari je doživeo veliku neprijatnost nakon što mu je uskraćena policijska zaštita u Velikoj Britaniji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princu Hariju može da podnese tužbu Visokom sudu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova, jer su mu uskratili policijska zaštita u Velikoj Britaniji.

 

Dobro je poznato da svi članovi kraljevske porodice imaju punu policijsku zaštitu. Istu je imao i princ Hari dok nije odlučio da se povuče sa svojih dužnosti 2020.

 

 

Odluka britanske vlade tada je bila da vojvoda od Saseksa ne može da je uživa čak i ako sam pokrije troškove.

 

Iako niko nije verovao da će ovaj slučaj stići do suda, princ Hari je odlučio sa stvar preda u ruke advokata. Sada je sudija Višeg suda dao dozvolu za deo Harijevog zahteva za sudsko preispitivanje odluke koju je donelo Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo u februaru 2020. godine.

 

Princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

 

Odluka objavljena na sajtu suda ipak ukazuje da je neočekivana dozvola data samo po nekoliko osnova, ne po svim koje je prinčev pravni tim tražio.

 

Naime, sud je dao dozvolu za sudsko preispitivanje uz obrazloženje da je princ trebalo da bude obavešten o bezbednosnoj politici Ministarstva unutrašnjih poslova pre donošenja odluke da mu se uskrati policijska zaštita.

 

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

 

Dok je proces u toku Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da neće komentarisati ovaj pravni postupak.

 

- Zaštitni bezbednosni sistem britanske vlade je rigorozan i proporcionalan. Naša je dugogodišnja politika da ne pružamo detaljne informacije o tim aranžmanima, jer bi to moglo da ugrozi integritet pojedinca i utiče na njegovu bezbednost -  rekao je kratko policijski portparol.

 

 

makonda-tracker