skrhani bolom

Pognutih glava, razočarani, ispratili majku na večni počinak: Princ Endru i Hari bez vojne uniforme, titule i pozdrava

0

Vojvoda od Jorka bio je vidno potresen dok je hodao iza majčinog kovčega

foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vojvoda od Jorka koji je u sredu marširao iza kovčega Njenog Veličanstva u kraljevskoj povorci danas je zauzeo isto mesto iza kovčega svoje majke.

 

Njegova braća i sesta, kralj Čarls, princ Edvard i princeza Ana, svi su bili u vojnim uniformama.

 

I dok je trojac oštro pozdravljao svoju pokojnu majku ispred Vestminsterske opatije, ožalošćeni princ Edru bio je smešten između kraljevske princeze i grofa od Vaseksa. On je samo ponizno pognuo glavu u znak počasti.

 

 

Njemu se pridružio i princ Hari koji takođe nije bio u vojnoj uniformi, i koji je takođe pognuo glavu u čast pokojnog monarha.

 

I princu Hariju je zabranjeno nošenje vojne uniforme od kada je odlučio da napusti kraljevske dužnosti. On je u društvu svoje supruge Megan Markl, vojvotkinje od Saseksa, izgledao neraspoloženo i utučeno dok je išao iza bakinog kovčega, noseći vojne medalje na grudima.

 

Princ Endru, Princ Hari
foto: BBC / Ferrari / Profimedia

 

Odluka da se Hariju i Endruu zabrani nošenje vojnih uniformi u događajima nakon kraljičine smrti prošlog četvrtka podsećaju na to kako njih dvojica sada imaju ograničeno učešće u kraljevskoj porodici.

 

Princ Hari je proveo 10 godina u vojsci, ali su mu 2020. oduzete sve počasne vojne titule, nakon što su se Megan i on povukli sa funkcija viših članova kraljevske porodice i preselili se u inostranstvo.

 

Njegov ujak, vojvoda od Jorka, morao je da se povuče iz javnog života 2019. godine zbog seks skandala koji je potresao čitav svet.

 

 

makonda-tracker