o njima se pričalo

Pevačice su mu bile slaba tačka: 3 poznate žene koje su bile u ljubavi s Arkanom

0

Najpoznatija od emotivnih partnerki pokojnog Željka Ražnatovića je njegova udovica Svetlana Ražnatović Ceca, a ona nije jedina poznata dama koju je voleo

foto: EPA/STRINGER
foto: EPA/STRINGER

Željko Ražnatović Arkan bio je jedno od dobro poznatih imena osamdesetih i devedesetih u Beogradu, a on je, pored svega što ima u svojoj biografiji, imao buran ljubavni život.


Ženio se više puta i iza sebe je ostavio devetoro dece, koje je dobio s pet žena. Ipak, veći deo njegove porodice ne eksponira se toliko u javnosti, pa uglavnom najviše znamo o Anastasiji i Veljku, koje je dobio s pevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović. U braku s Natalijom Martinović dobio je Vojina i Nikolu, zatim Milenu i Mašu. Iz vanbračnih veza ima još troje dece, a to su Mihajlo, Sofija i Anđela.


Imao je na spisku svojih partnerki i ljubavnica Arkan mnogo žena, a među njima su se našla i neka imena sa estrade.

 

Najpoznatija je svakako Arkanova supruga u trenutku kada je ubijen i njegova udovica Svetlana Ražnatović, folk zvezda koju smo upoznali pod prezimenom Veličković. U jednom intervjuu 1996. godine, on je ispričao kako se postepeno zaljubio u Cecu.

 

Ceca i Arkan
foto: Youtube Printscreen

Nakon 13 godina braka s Natalijom, ja sam se razveo. Moja Maša se rodila dok sam bio u hrvatskom zatvoru. Moja žena i ja tri godine već nismo bili zajedno. Imao sam tri braka, ali nikad nisam bio ženskaroš. Nikakvih ljubavnih afera nisam imao. Za 13 godina, koliko sam bio s bivšom ženom, ništa se nije dogodilo što bi izazvalo njenu sumnju. Onda sam se zaljubio u Cecu. Rekao sam to ženi. U stvari, to se postepeno događalo. Ceca je bila uporna. Otvoreno mi je govorila o svojoj ljubavi i ja sam je polako prihvatao – izjavio je Arkan u jednom intervjuu 1996. godine.


I sama pevačica pričala je otvoreno o tome kako je njeno srce osvojeno.


Bila je ljubav na prvi pogled, normalno. Ja sam se njega strašno plašila i nije mi bio simpatičan. Mnogo sam čitala o njemu i imala sam iskrivljenu sliku o njemu. Kada sam trebala da pevam sa Džejem, za Dan garde – ispričala je pevačica jednom prilikom u emisiji "Maksovizija".


Ona je potom u jednom intervjuu priznala da je odmah poželela da bude njegova supruga.


Sećam se kada sam ga upoznala, jedino o čemu sam razmišljala je kako bih volela da sam žena takvog džentlmena, zaštitnika. Pored njega bi se svaka žena osećala najsigurnijom i najvoljenijom na svetu. Zbog tih fenomenalnih trenutaka pamtim samo lepo iz šest zajedničkih godina. Ne mogu, niti želim da ulazim u detalje najstrašnijeg dana – rekla je ona.

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen


Kako se kasnije pričalo, do njihovog tradicionalnog venčanja, koje je pratio Balkan, došlo je nakon što je Ceca zaprosila Arkana. Mediji su, pozivajući se na stranicu na Fejsbuku pod nazivom "Legende devedesetih" pisali da je pevačica nakon pet meseci veze pitala muškarca kojeg je često opisivala kao čoveka svog života: "Hoćeš li ti mene da ženiš ili nećeš?", a on je odgovorio potvrdno. Verili su se na Božić, 7. januara 1995, a na Cecinoj ruci zasijao je prsten s briljantom od tri i po karata.

 

Pored Cece, poznato je da je najmanje još jedna pevačica bila u vezi s Arkanom – hrvatska pop zvezda Doris Dragović. Par nikada nije zvanično potvrdio da je bio u vezi, a mnogi izvori kasnije su se osvrtali na njihovu ljubav i provod u Beogradu krajem osamdesetih.

 

Doris Dragović
foto: Dragan Kadić

To je bila veza zasnovana na strasti, posebno kad je reč o Arkanu – ispričao je svojevremeno neimenovani izvor za Kurir. – U to vreme on je često hvalio njene veštine u krevetu, dok je Doris bila zaljubljena kao šiparica. Bili su na ivici braka. Željko je još tada počeo da razmišlja o razvodu od tadašnje supruge Natalije.


Navodno je par često izlazio u beogradske klubove "Nana", "Trozubac" i "Mažestik", a mnogi, pa i estradni menadžer Vlada Perović, isticali su da su ih viđali zajedno.


Međutim, iako još nisu nastupile ratne godine, vreme nije bilo spokojno niti se blagonaklono gledalo na ovu ljubav.

 


Frka u staroj Jugi još nije počela, ali već je bilo tenzija, pa za nju iz Splita nije bilo baš jednostavno da bude u vezi sa Željkom, koji je bio vođa navijača Zvezde. Arkan ju je često nagovarao da se preseli iz Splita u Beograd, a ona mu je odgovarala da će to učiniti čim se on razvede od Natalije – rekao je pre nekoliko godina izvor. – Doris i Željko su sve kontakte prekinuli kada je on 1990. uhapšen u Dvoru na Uni, a Hrvatska proglasila nezavisnost. Nedugo potom Arkan je osnovao "Tigrove" i uključio se u ratna zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, a Doris se udala za vaterpolistu Marija Budimira i rodila mu sina Bornu.


Među poznatim damama koje su volele Arkana bila je i glumica Ljiljana Mijatović, s kojom je on dobio ćerku Anđelu.

 

Ljiljana Mijatović
foto: Youtube Printscreen

Jedini put kada se ona pojavila pred kamerama dogodio se na snimanju filma "Beštije", iz 1977. godine. U pitanju je ostvarenje u režiji čuvenog Živka Nikolića, u kome smo u glavnim ulogama gledali Velimira Batu Živojinovića i Radoša Bajića.


Ipak, ona je svojom nestvarnom lepotom privukla mnogo pažnje i ostala nezaboravna, pažnju je kajem sedamdesetih privukla i Željku Ražnatoviću Arkanu.


Nije poznato kada je tačno počela njihova veza, ali se zna da je par 1980, tri godine posle Ljiljanije uloge u "Beštijama", dobio ćerku Anđelu, kao i da svoju ljubav nisu krunisali brakom.

 

Željka sam upoznala u ranoj mladosti. Ja sam kao devojčurak sa 15 godina odlazila na matine u "Cepelin". To je tada bilo u modi subotom i nedeljom. Blizu njega je stanovao i moj najbolji drug, koji je bio momak njegove sestre. Tako smo mi postali dobri drugari i nalazili bi se često nedeljom, pošto ja tada uveče nisam smela da izlazim. Sedeli bismo u parkiću, a on bi obavezno otišao da kupi kolače, pošto smo delili zajedničku ljubav prema slatkišima. Pričali bismo o svemu i svačemu. On je tada bio nešto sasvim drugo, nego što ga ljudi znaju kasnije. Često je putovao i vraćao se, a razlog zašto smo mi bili tako prisni je taj, što sam ja uvek znala gde se on nalazi, jer mi se uvek javljao telefonom. Njegova mama Slavka je uvek mene zvala da pita gde je, da li je dobro, kad će doći i slično – ispričala je Ljiljana nedavno u ispovesti.


Ona je otkrila i da je često svom dečku govorila ljubavne stihove.

 

Ljiljana Mijatović
foto: Youtube Printscreen

Arkan je voleo poeziju, stalno me je terao da recitujem Desanku Maksimović, kao i “Tatjanino pismo Onjeginu”, što sam uvek činila. Stavljao mi je glavu na krilo i govorio da mu recitujem. Bio je romantičan i duhovit – ispričala je ona.


Kako je Ljiljana otkrila, kada je donela na svet njihovu ćerku Anđelu, Arkan je bio iza rešetaka, ali je našao način da je pozove.


Kada se Anđela rodila u Narodnom frontu, imala sam težak porođaj. Posle nekih dva-tri sata došao je kod mene direktor tog odeljenja i pita me da li sam ja Ljiljana Mijatović i da me zove muž. Ja sam bila u čudu, jer sam znala da je u zatvoru. Javljam se ja i čujem njegov glas: “Dušo, moja lepotice, kako ste?” Bila sam šokirana, mislila sam da su ga pustili, a on mi kaže da su digli pobunu u zatvoru i da drže zarobljenog direktora, kako bi mi telefonirao, jer nije mogao da bude pored mene – prisetila se ona.

.

 

makonda-tracker