5 decenija sreće

Ovo je supruga Radoša Bajića: Zbog nje se odrekao holivudske karijere, zajedničkim snagama su pobedili tešku bolest

1

Kada se našao pred dilemom da li da izabere snimanje filma u Holivudu ili život u Srbiji sa svojom Milenom, za Radoša Bajića odgovor je bio jasan

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Popularni glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić jedno je od najpoznatijih lica naše javne scene, a o njegovom privatnom životu se ne zna mnogo.


Tako je malo poznato da je on već pola veka u skladnom braku sa suprugom Milenom, koja se ne pojavljuje često u javnosti, ali Bajiću je velika podrška.
Prošle godine, Radoš je na Instagramu podelio staru fotografiju svoje izabranice, prisetivši se početka njihove ljubavi.

 

Na današnji dan, 4.maja 1973. godine, upoznao sam prelepu Milenu Bjelić, koja će posle tri godine postati Bajić... Ručak na karonskoj kutiji, dve viljuške i dve kašike, iznajmljena soba s upotrebom zajednčkog kupatila - borba, odricanja, skromnost, istrajnost, poverenje i beskrajna ljubav... koja traje do danas... Na mnogaja ljeta – napisao je Radoš.

 


Par zajedno ima sina Nedeljka, poznatog glumca, i ćerku i uglednu režiserku Jelenu Bajić Jočić, a Radoš je jednom prilikom ispričao kako se zbog supruge odrekao karijere u Holivudu.


Kao mlad glumac, 1976. godine dobio sam poziv i ugovor za Holivud od velikog američkog producenta Olivera Ungera, gde me je čekala uloga u filmu Voltera Hila "Ratnici podzemlja". Nisam otišao jer nisu pristali na uslov da sa mnom pođe i moja Milena. Da sam otputovao, to bi automatski značilo kraj i naše ljubavi i zajedničkog života. Nikada se nisam pokajao jer sam između života i slave izabrao - život… – istakao je Bajić.

 


Milena Bajić je, inače, u jednom trenutku obolela od kancera dojke, a suprug joj je bio velika podrška, kao i ona njemu u svim lepim i teškim životnim trenucima. Iako preferira da ne priča o privatnosti, glumac i reditelj je jednom prilikom podelio ovo iskustvo svoje supruge i njihove porodice kako bi ohrabrio žene da se bore i nakon tako teške dijagnoze.


Ja sam suprug žene koja je bila obolela od raka dojke, a iskreno želim da ohrabrim sve majke, sestre, supruge, ćerke, bake, i da im kažem da na kraju tunela ima svetla. I Radojka je u seriji nastavila da živi, kao što je i moja supruga Milena. Dvesto osamdeset osam dana sam sa njom proveo na beogradskom Institutu za onkologiju, pomažući joj u grozničavoj i teškoj borbi. Iako sam uvek čuvao svoj privatni život kao oazu, u dogovoru sa suprugom i decom, odlučio sam da izađem pred javnost sa svojim iskustvom zarad svih onih žena kojima treba pomoć – rekao je Radoš.

 

 

makonda-tracker