da li ste znali?

"Ona me je predodredila za bavljenje muzikom": Lepa Brena je u studentskim danima bila dadilja sada popularnoj pevačici

2

Lepa Brena je jedna od najvećih regionalnih zvezda, međutim, kao i mnoge javen ličnosti, ona je prošla dosta toga kako bi postala uspešna i nezavisna.

foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages
foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Lepa Brena danas živi pravu bajku. Ona je uspešna, ostvarena, ima porodicu i jedna je od nanjvećih zvezda bivše Jugoslavije.

 

Pevačica je da bi došla do svega ovoga prešla dug put, a pre nekoliko decenija kada je došla na studije u Beograd, nije mogla ni da pretpostavi kakav život u budućnosti je čeka.

Brena je došla u Beograd 1979. godine, a kako je njena porodica živela samo od očeve plate koji je radio kao medicinski tehničar, ona je morala tokom studija da zarađuje novac za sebe. Tada se javila na oglas jednoj porodici kojoj je trebala dadilja za tek rođenu ćerku.

 

Mladi bračni par, Cveta i Tomislav, plaćali su Breni u to vreme mali stan na Tašmajdanu, a ona je brinula o njihovoj ćerkici i čuvala je kada je to bilo potrebno. Zanimljivo je da je devojčica koju je Brena čuvala, sada naša poznata pevačica Ana Štajdohar.

 

1 / 5 Foto: Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

 

- Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom - rekla je Ana jednom prilikom.

 

Ana Štajdohar je nekadašnja članica grupe Tap 011, u braku je sa Nikolom Demonjom sa kojim ima dvoje dece, ćerku Niu i sina Lava.

 

 

makonda-tracker