verovali ili ne

Ponovo je na meti podsmeha, ali jedan detalj je posebno BOLAN: Kamila IMITIRA princezu Dajanu na neverovatan način

4

Kamili se nije dopadao samo suprug princeze Dajane nego još nešto...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Dajana vrlo brzo i lako postala je modna ikona svog vremena, a jednako je briljirala i osamdesetih i devedesetih, možda ponajviše otkako se razvela od princa Čarlsa i uživala u samostalnosti i slobodi.


Ulogu u njenom razvodu, danas svi dobro znamo, igrala je Čarlsova dugogodišnja ljubavnica Kamila Parker, a budućoj kraljici Velike Britanije i Čarlsovoj današnjoj supruzi. Ipak, izgleda da se Kamili nije dopadao samo Dajanin muž već i — stil.

 

Poznato je da je Kamila jednom prilikom, na opšti podsmeh Britanaca, ponela čuvenu "osvetničku haljinu" princeze Dajane. Dajana je pomenutu toaletu nosila 1994. godine na jednom događaju, kada je htela da pokaže da nije povređena jer je tog dana Čarls dao intervju u kom je pričao o svojoj aferi s Kamilom. Samo godinu dana kasnije, Kamila se pojavila u istoj haljini, a ponela ju je sa sličnim cipelama i nakitom.


To što ju je javnost godinama potom ismevala zbog ovog poteza nije pokolebalo Kamilu, već ona nastavlja da kopira stil princeze Dajane.


Kako je za Express rekao Maksvel Stoun, kreativni direktor juvelirske kuće Steven Stone u Londonu, Dajana je svojim ukusom za nakit uticala na mnoge pripadnice britanske kraljevske porodice, ali najviše na svoju suparnicu Kamilu Parker.

 

Princeza Dajana nosila je nakit na jedinstven način, znala je tačno kako da se svaki komad posebno istakne. Od pravljenja ogrlica od broševa do nošenja čokera kao trake za kosu, ona je postavila ogromne trendove i pokazala svoj nakit na unikatan način — ispričao je.

 

1 / 9 Foto: EPA / EPA-EFE / LAJOS SOOS


Kako on kaže, "nije ni čudo što drugi želi da oponašaju njen stil".


Primećeno je da Kamila često nosi čokere od po nekoliko nizova bisera koje krasi jedan efektan broš, kao i slične viseće minđuše.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

I to nije sve! Čarls je za venčanje Dajani poklonio ogrlicu s predivnim priveskom, a identičan Kamila danas nosi kao broš! Mnogi idu tako daleko da tvrde da bi to čak mogao da bude isti komad nakita.

 

 

makonda-tracker