priča koja nije imala srećan kraj...

NIKADA nije krila odbojnost i tugu: Princeza Dajana NIJE želela da nosi Šanel, a za to je imala BOLAN i dobar razlog

0

Modna kuća Šanel već godinama važi za jednu od najprestižnijih u tom svetu i nošenje njihovih komada uvek spada u luksuz. Jedna od retkih diva koja nije želela da nosi njihovu odeću jeste i princeza Dajana, a imala je valjan i tužan razlog za to.

foto: EPA / EPA-EFE / LAJOS SOOS
foto: EPA / EPA-EFE / LAJOS SOOS

Princeza Dajana dan-danas važi za modnu ikonu, uprkos tome što je prošlo dve i po decenije od njene smrti.

 

 

Pored serije Kruna, veliku pažnju privukao je i film "Spenser", posvećen Dajani, a čiji lik je odglumila Kristen Stjuart. Ipak, izbor kostima za Kristen mnogima je zasmetao. Na prvi pogled, sve je u redu, glumica nosi crveni kaput sa potpisom modne kuće Šanel, a u pitanju je asocijacija na Dajanin stajling sa božićne mise 1993. godine, kada je već razmatrala razvod od princa Čarlsa.

 

 

Osim toga, Kristen je i ambasadorka Šanela, te izbor na prvi pogled ne čudi. Međutim, Šanel nije pravi izbor za princezu Dajanu iz važnog razloga.

 

Ona je imala jako komplikovan odnos sa tim brendom i modnom kućom.

 

Iako je Dajana nosila garderobu sa potpisom kuća Versaće ili Dior, Šanel je počela da nosi tek kada su osamdesete bile na izmaku, a i to je radila retko. Nisu problem ni modeli; zapravo, Dajani su se jako dopadali modeli koje je dizajnirao Karl Lagerfeld.

 

1 / 11 Foto: Profimedia

 

Problem je bio ― logo.

 

U dokumentarcu Diana: In Her Own Words može se čuti kako se Dajana priseća momenta kada je na rukavima supruga Čarlsa ugledala manžetne u obliku duplog slova C, što je logotop kuće Šanel.

 

 

Pitala sam ga: 'To si dobio od Kamile, zar ne?', a on je odgovorio: 'Da, u čemu je problem? To je samo poklon od prijateljice.' Oh, kako smo se tada posvađali. Ljubomora, čista ljubomora. I bila je dobra ideja, to sa dva C, ali ne tako pametna ― ispričala je Dajana.

 

Čarls i Kamila prepoznali su prva slova svojih imena u isprepletanim slovima C, što je prvenstveno oznaka za prvo slovo imena i prezimena Koko Šanel.

 

Ipak, Dajani je brend Šanel uvek ostao mrzak zbog ovoga.

 

― To su Kamila i Čarls, znaš? ― rekla je jednom svom stilisti, kako piše britanski Telegraf.

 

1 / 10 Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

Tek devedesetih godina krenula je odvažno da nosi kostime sa logoom koji je ranije bio tako odbojan za nju...

 

 

makonda-tracker