nimalo bajkovito

Pomislila je da se šali — toliko je bilo NEROMANTIČNO: Znate li kako je Čarls zaprosio Dajanu?

0

Kada zamišljamo kako prosi jedan princ, vidimo romantiku, latice ruža, sveće, muziku... Ali princ od Velsa je to drugačije zamislio!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U novom dokumentarnom filmu o pokojnoj princezi Dajani otkriveno je mnogo detalja o najvoljenoj članici britanske kraljevske porodice koji ranije nisu bili poznati javnosti.


Ostvarenje nazvano "Čarls i Di: Istina iza njihovog venčanja", koje je snimio Channel 5, osvetlilo nam je na interesatan način ove dane u životu princeze Dajane, a urednica magazina Majesty Ingrid Sjuard podelila je do sad nepoznate detalje o tome kako su se princ Čarls i njegova bivša supruga zapravo verili.

 

Kako prenosi Mirror, sve se dogodilo u dečijoj sobi zamka Vindzor, jer je Čarls verovao da će ona delovati toplo i pružiti Dajani osećaj doma.

 

1 / 12 Foto: Profimedia


Dajana je, ispričala je Sjuardova, došla u Vindzor na Čarlsov poziv, a on joj je odmah rekao da mu je strašno nedostajala, pa je pozvao u dečiju sobu. To nije bila scena iz bajki i romantičnih maštarija o tome kako izgleda kada prosi jedan princ — Čarls nije kleknuo na koleno, nije imao dug uvod, nije bio nežan. Samo ju je, vrlo direktno, iznenada pitao da se uda za njega.

 

Dajana je navodno ostala bez reči, ali je potom pomislila da se princ Čarls šali, pa je prasnula u smeh.


Mislim da su to verovatno bili samo njeni živci. Nije mislila da je to romantična prosidba, ali je dobila ponudu — rekla je Ingrid Sjuard.


Ona je rekla "da", ali nije bila oduševljena ničim što joj je Čarls tada priredio.
I biograf britanske kraljevske porodice Kristofer Vilson saglasan je da je prosidba bila veliko iznenađenje za princezu Dajanu.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Nije to očekivala, bila je iznenađena. Princ Čarls je nije uzeo u naručje, nije je zagrlio, nije učinio ništa od onoga što radiš kada predlažeš brak nekome koga voliš... Pozvao je svoju mamu, samo da bi joj rekao: "Eto, uradio sam to, zamolila si me da se oženim, i uradiću to" — istakao je Vilson.

I sama Dajana pričala je o ovom ne preterano romantičnom trenutku, a Endru Morton je sve zabeležio i objavio u knjizi "Dajana: Njena priča, njenim rečima".


Bio je smrtno ozbiljan. Pitao me je shvatam li da ću jednog dana biti kraljica — prisetila se Dajana. — Čula sam unutrašnji glas kako mi govori da nikad neću biti kraljica, ali da ću imati tešku ulogu. Od prvog dana, uvek sam znala da neću biti sledeća kraljica. Nikad mi to niko nije rekao, jednostavno sam znala.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Još uvek se prepričava kako je Čarls, u intervjuu koji je par dao nakon veridbe, na pitanje vole li se Dajana i on i njenu konstataciju da ga mnogo voli odgovorio:


Šta god ljubav značila.

 

Brak princeze Dajane i princa Čarlsa ostaje zabeležen kao jedan od najnesrećnijih u svetu poznatih, a javna je tajna da ju je sve vreme varao s Kamilom Parker, njegovom današnjom suprugom.

 

 

makonda-tracker