nije im bilo lako

Kad im je tata bio najpotrebniji — bio je s njom: Kakav odnos prinčevi Vilijam i Hari imaju s Kamilom?

2

Nakon što je kraljica Elizabeta II saopštila da je njena iskrena želja da Kamila, supruga princa Čarlsa, postane kraljica nakon što on bude krunisan za kralja, mnogi pogledi bili su uprti u Čarlsove sinove, čiju je pokojnu majku Dajanu on od početka varao s Kamilom.

foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mnogo pre rođenja princa Vilijama (39) i princa Harija (37), brak njihovih roditelja bio je osuđen na propast: prestolonaslednik kraljice Elizabete II princ Čarls i princeza Dajana ušli nevoljno u zajednicu. Dajana je bila uplašena zbog neizvesnosti i promena koje nosi život u kraljevskoj porodici, a i pre dana venčanja bilo joj je jasno da je srce njenog budućeg muža osvojila Kamila Parker Bouls.


Njihov odnos je od bajkovitog venčanja bio sve lošiji, a Čarls nije prestajao da se viđa s Kamilom i javna je tajna bila da je u životu veran i posvećen jedino njoj.

 

Kako se to odrazilo na mlade prinčeve i jesu li je ikada zaista prihvatili kao maćehu, pitaju se mnogi.


Nakon decenija tajne ljubavi, 2005. godine Čarls i Kamila su se venčali u Kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, a umesto njihovih roditelja intimnoj ceremoniji su prisustvovala njihova deca. Od tada smo više puta viđali Vilijama i Harija u Kamilinom društvu i, iako je uvek bilo prisutno poštovanje kakvo se očekuje od engleske aristokratije, ali bez preterane bliskosti. Kakav je zapravo odnos prinčeva prema Čarlsovoj supruzi i, kako smo nedavno saznali, budućoj kraljici?

 

Princ Čarls, Kamila Parker
foto: Profimedia

Čarlsov naslednik prvi put se formalno upoznao s budućom maćehom već 1998. godinu dana nakon Dajanine smrti. Vilijam je došao u apartman u kom su njih dvoje živeli zajedno u Palati Sent Džejmsa, a Čarls je izašao i ostavio ih same na pola sata. Nakon toga Kamila je rekla samo: "Potrebno mi je piće", a navodno su svi bili zadovoljni time kako je upoznavanje proteklo. Zatim su se ponovo videli nekoliko dana kasnije i izašli na ručak, a potom i nekoliko puta na čaj. S vremena na vreme, Kamila bi dolazila u London i zvala Vilijama na doručak.

 

Princ Čarls i Kamila Parker prvi put su javno priznali svoju ljubavnu vezu početkom dvehiljaditih, a kao su se pojavili na nekom događaju 2000. godine, tri godine nakon smrti ledi Dajane. Vilijam i Hari su s njima viđeni tek 2001.


Mislim da je njihov odnos sada topao, ali nije uvek bio takav. Mislim da im je bilo teško — napisala je komentatorka prilika u kraljevskoj porodici Peni Džunior, autorka knjige "Princ Vilijam: Rođen da bude kralj". — Da budemo fer prema Kamili, ona nikad nije pokušava da im bude mama, uvek je bila "druga žena" i bila je tu da oduzme tatino vreme.


Izvor blizak britanskoj kraljevskoj porodici svojevremeno je izjavio za Daily Mail da je ranije između njih bilo i svađa.

 

1 / 13 Foto: Profimedia


Bilo je ogromnih porodičnih rasprava u prvim godinama Čarlsovog i Kamilinog braka, dok se svi nisu privikli. Vilijam nije imao dobar odnos ni sa ocem u to vreme — rekao je neimenovani izvor.


Takođe, Robert Lejsi, autor knjige "Bitka braće", koja se bavi odnosom princa Vilijama s Harijem, kažee da je Hari s vremena na vreme pokazivao svoj žestok temperament, ali da ni Vilijam nije uvek staložen i odmeren.


Nakon udaje za princa Čarlsa, Kamila je svojoj porodici i bliskim prijateljima rekla da je otkrila neočekivanu stranu Princa Šarmantnog — kaže on i tvrdi da je Parkerova izjavila da je "taj dečko ćudljiv".


Čarlsova supruga bila je užasnuta besom koji je Vilijam jednom pred njom oslobodio protiv njenog muža — istakao je izvor.


Kako su ovih dana pisali britanski mediji, princ Vilijam je "srećan" zbog kraljičine želje da Kamila postane konzort kraljica kada Čarls sedne na presto, kao i da poštuje Elizabetinu odluku. Ipak, veruje se da Vilijamu nije bilo lako tokom svih ovih godina.

 

 

makonda-tracker