Otkrivamo

Donatela Versaće od A do Š: Sočni detalji iz života italijanske dizajnerke koje svet do sada nije znao

0

Donatela Frančeska Versaće nastavila je viziju svog brata Đanija, koj ije ubijen 15. jula 1997. godine. Kao aktuelni podpredsednik grupe i glavni kreator brenda koji intrigrira javnost već godinama, uživa veliku slavu i poštovanje, posebno u modnim krugovima.

 

 

A post shared by BombshellNoir (@bombshellxnoir) on

7. Preuzela posao kada se Đani razboleo

 

Poznato je da je Đani imao rak uha malo pre atentata, te je Donatela već tada nezvanično preuzela posao.

 

8. Bliska je sa pevačicom Lejdi Gagom

 

Zajedno su sarađivale na više projekata, a sigurno da su najupečatljiviji kostimi rađeni specijalno za turneju "Born This Way". Takođe, performans koji je Gaga izvela na poluvremenu "Super Bowl" je realizovan uz modnu pomoć dizajnerke koja je bila u Gaginom okruženje dok se pripremala.

 

9. Čuvena Džej Lo haljina

 

Kada se Džej Lo pojavila 2000. godine na dodeli Gremi nagrada svi su gledali samo u nju. Naravno, glavni "krivac" je čuvena haljina dubokog dekoltea, sa vrlo egzotičnim džangl dezenom, koju je dizajnirala upravo Donatela.

 

 

10. Saradnja sa Živanšijem

 

Ova saradnja ogledala se u tome što je dizajnerka specifičnog izgleda pozirala za kampanju jesen / zima 2015, ali za prestižnu francusku modnu kuću Živanši.

 

11. Veliko poštovanje prema bratu

 

Donatela je nastavila da poštuje svog brata kroz brend i posle 20 godina od njegove tragične smrti. "Versace’s Spring 2018" kolekicja, poznata kao "The Versace Tribute Collection", nastala je u njegovu čast a uveličale su je na Milano Fashion Week-u udarne i omiljene manekenke kreatora - Sindi, Naomi, Klaudija, Kristi i Karla.

 

 

12. Ne odobrava seriju "American Crime Story - The Assassination of Gianni Versace"

 

 

Uprkos velikoj euforiji koja vlada oko serije "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story - Season 2", porodica Versaće ne odobrava seriju. Donatelu igra Penelope Kruz, koja je izjavila da je tražila dozvolu od dizajnerke i da ju je dobila.

 

makonda-tracker