Otkrivamo

Donatela Versaće od A do Š: Sočni detalji iz života italijanske dizajnerke koje svet do sada nije znao

0

Donatela Frančeska Versaće nastavila je viziju svog brata Đanija, koj ije ubijen 15. jula 1997. godine. Kao aktuelni podpredsednik grupe i glavni kreator brenda koji intrigrira javnost već godinama, uživa veliku slavu i poštovanje, posebno u modnim krugovima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Donatela poseduje 20 odsto udela u poslu koji je njen brat Đani pokrenuo 1978. godine. Međutim, ovih dvanaest stvari iz njenog života malo ko zna.

 

1. Bila je veoma bliska s bratom

 

Donatela je rođena 2. maja 1955. godine u Ređo Kalabriji u Italiji, kao najmlađe dete od četvoro u porodici. Njena majka je bila krojačica, a njen stariji brat Đani često je radio u porodičnoj prodavnici. Starija sestra Tina preminula je kada je imala 12 godina od posledica izazvanih tetanusom. Nakon Tinine smrti, Đani i Donatela su postali veoma vezani, pa i nerazdvojni, te su sve slobodno vreme koristili da se druže i upoznaju zajedno nove ljude, piše Elle. Sudeći po članku objavljenom u Njuzvik riportsu, brat ju je uvek savetovao kako da se obuče.

 

 

2. Đani joj je predložio da postane plavuša

 

Kada je imala 11 godina, Đani joj je predložio da se ofarba. Ingrid Siši u knjizi koju je napisala sa Donatelom, istakla je kako je Đani bio opsednut prelepom plavušom i italijanskom pevačicom Pati Pravo i želeo je da njegova sestra bude nalik na njegovu omiljenu heroinu.

 

A post shared by Drew Noyola (@drew_noyola) on

3. Studirala je strane jezike

 

Donatela je pohađala fakultet u Firenci i studirala strane jezike. Pripremala se da bude profesorka, ali i tokom studija dolazila je u Milano da pomogne bratu u stvaranju kolekcija.

 

4. Bila je Đanijeva muza

 

Biografi slavnog dizajnera su u više navrata istakli kako je Donatela bila Đanijeva muza i da je takođe bila inspiracija za parfem "Blondie". Đani je posebno cenio njene kritike. Porodični prijatelj Đuizi Fere je izjavio kako je Donatela bila veoma kritična, dok je njen brat vičući često govorio:

Hoćeš da ubiješ moj duh, moj uspeh?"

5. "Versus" linija

 

Ne samo da mu je bila inspiracia, već je na poklon dobila čuvenu mladalačku "Versus" liniju, marku koja je lansirana 1989. godine i koja je posvećena mlađoj publici. Tokom godina mnoge ličnosti su nosile komade iz ove kolekcije uključujuči pevačicu M.I.A i Zejna Malika.

 

6. Majka dvoje dece

 

Pre 38 godina Donatela se udala za modela Paula Beka sa kojim ima dvoje dece - sina Danijela i ćerku Alegru. Njenoj ćerki Đani je ostavio pola svog bogatstva, a časopis Gardijan je izneo tvrdnju da je Danijel nasledio njegovu umetničku kolekciju.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani teksta...

 

makonda-tracker