nenadmašna

Haljina koja je zbunila i Gugl: 5 zanimljivosti o jednoj od najlepših toaleta u istoriji

0

Drska, zelena Versače haljina koju je Dženifer Lopez nosila na dodeli nagrada Gremi 2000. godine ušla je u istoriju kao jedna od najslavnijih haljina svih vremena.

foto: Profimedia
foto: Profimedia


1. Prozirnu, egzotičnu Versače haljinu s dekolteom do ispod pupka javnost je prvi put videla na modnoj pisti kada ju je nosila manekenka Amber Valeta te se iste godine pojavila u glavnoj reklamnoj kampanji brenda.

 

Pre Dženifer Lopez haljinu je obukla druga slavna dama, bivša članica grupe Spice Girls Geri Halivel, koja je u njoj došla na dodelu nagrada NRJ Music Awards u januaru 2000. u Francuskoj, mesec dana pre Džej Lo. Međutim, Geri nije dobila ni upola toliko globalne pažnje kao Dženifer.

 

Remek-delo koje se čuva u muzeju: Znate li koja slavna lepotica je nosila najpoznatiju venčanicu na svetu? (FOTO)

 

Versače i Dženifer pripadali su skupa. Njihova suradnja došla je vrlo prirodno, izjavila je Andrea Liberman, tadašnja stilistkinja Dženifer Lopez. I kreatorica haljine Donatela Versače nosila je haljinu na svečanosti Met Gala u prosincu 1999. godine.

 

Gianni Versace bio je jedan od najvažnijih dizajnera druge polovice 20. stoljeća. Nisam naginjao njegovom modnom senzibilitetu, ali sigurno je uradio puno za modu jer se usudio biti drzak i provokativan.

 

foto: Profimedia

2. Za dizajnerku haljine Donatelu Versače drska kreacija značila je prekretnicu u karijeri. Donatela je istakla da su mediji nakon te haljine stekli poverenje u njen rad te je izašla iz senke svog brata Đanija Versačea, koji je preminuo 1997 godine.

 

Bio je to neočekivani uspeh. Idućeg dana Dženifer Lopez bila je svugde i ljudi su pričali o njoj u toj haljini, rekla je Donatela. Zbog odvažnog kroja, mediji su čak haljinu opisivali i kao ozloglašenu, a i sama Džej Lo bila je iznenađena enormnom pažnjom koju je ona privukla.

Bila je to lepa haljina. Nisam ni slutila da će postati toliko slavna", izjavila je Lopezova.

Kada je Đani Versače umro, svi su mislili kako je to propast modne kuće Versače. Gianni i njegova sestra Donatela bili su vrlo bliski, on ju je često isticao kao svoju muzu, ali Donatela je za kuću Versače bila i puno više od toga, učestvovala je u kreiranju odeće i bratu je davala ideje. Ipak, javnost ju je doživljavala samo kao sestru uspešnog dizajnera.

Kolekcijom kojoj je pripadala i haljina Dženifer Lopez, Donatela je svetu dokazala suprotno i pokazala da može nastaviti bratov rad", ističe modni kritičar Nenad Korkut.

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker