Spektakl

Izašli na crtu ženskoj petorki: U fokusu - muški supermodeli devedesetih (FOTO)

0

Versaće je krajem septembra protekle godine na kraju svoje revije u okviru Milanske nedelje mode na pistu izveo udarnu modeling petorku devedesetih - Sindi Kraford, Naomi Kembel, Helenu Kristensen, Karlu Bruni i Klaudiju Šifer. Međutim, muškarci im neće ostati dužni!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naime, trijumfalni izlazak velike petorke u čast velikog Đanija biće upamćen ne samo kao momenat koji je obeležio Nedelju mode, već i kao modni momenat godine! Trenutak kada su modeling zvezde zakoračile na pistu bio je toliko impresivan da je inspirisao Krisa Van Aša (pred Dior Homme-om) da u fokus vrati muške supermodele iz te ere, piše Elle. On je pozvao udarnu mušku petorku iz devedesetih: Kamerona Alborziana, Arnuda Lemera, Alaina Gosuina, Marka Vanderlua i Džejmsa Rusou da ponesu njegove jesenje modele na aktuelnom PFW-u muških kolekcija.

 

foto: Profimedia

Reviju je otvorio Kameron, britanski model iranskog porekla koji je bio jedan od vodećih modela početkom devedesetih, kada se našao u čuvenom Madoninom spotu (Express Yourself). Svi ovi modeli, a pesebno holandski model Mark kojeg su svojevremno zvali Bradom Pitom modelinga, bili su vodeći nosioci kampanja za Kelvin Klajn, Versaće, Hugo Bos i naravno Dior.

Danas, iako svi skoro pedesetogodišnjaci, svi ovi modeli izgledaju jednako prodorno, profesionalno i autenično kao na početku karijere.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Njihovo pojavljivanje pokrenulo je nostalgiju za onim vremenima kada su modeli bili vrlo karakterni, autentični i posve zdravog izgleda.

 

Gde su danas i šta rade?

 

A post shared by @kris_van_assche on

 

Alborzian je poznati fitnes guru, Arnud radi kao prezenter na francuskoj televiziji, Džejms se prebacio u sedmu umetnost i glumi, dok Alainn i Mark još uvek povremeno rade kao modeli.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker