"Kao da je izgubila brata"

Isplakala se i NIŠTA mu nije prećutala: Susret princa Harija i Kejt Midlton koji nijedno od njih nikad neće zaboraviti

1

Prinčevi Vilijam i Hari i tadašnja Vilijamova devojka bili su trio — a onda se sve promenilo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre nego što se oženio i dobio titulu vojvode od Saseksa, princ Hari prisustvovao je javnim događajima zajedno sa svojim starijim bratom princem Vilijamom i njegovom devojkom, a potom suprugom Kejt Midlton.


Međutim, nikada se Hari nije osećao kao "treći točak" — ovaj trojac uvek je izgledao skladno, vrlo blisko, a on nije krio koliko mu je draga snaha. Navodno ju je od prvog susreta doživljavao kao sestru i čak jednom zamolio svog brata da se lepše ponašanja prema Kejt.

 

Naime, na početku veze Vilijama s Kejt Midlton, on se i dalje viđao s bivšom devojkom Džesikom Krejg i nije pokazivao nameru da se skrasi u skorije vreme. Kako je kraljevski biograf Kristofer Andersen napisao u knjizi "Braća i supruge: Privatni životi Vilijama, Kejt, Harija i Megan", princ Hari je "upozorio svog tvrdoglavog brata da mora da obrati pažnju na to kako se Kejt oseća". Navodno je stariji od prinčeva upravo nakon toga shvatio da je vreme da se uozbilji i stupio u stabilnu vezu sa svojom budućom suprugom.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Međutim, otkako se princ Hari zaljubio u Megan Markl, njegov odnos s Vilijamom i Kejt nije bio isti kao ranije. On više nije bio blizak ni s bratom, a kamoli sa snahom.

 

Sve se dodatno zakomplikovalo kada je Hari okrenuo leđa svima i sa suprugom rešio da napusti položaj višeg člana britanske kraljevske porodice i preseli se u Ameriku. Prvi put nakon "Megzita", kako su tamošnji tabloidi nazvali ovaj skandal, Hari, Megan, Vilijam i Kejt sreli su se u martu 2020. godine, na jednoj crkvenoj službi.

 

1 / 11 Foto: Profimedia


Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ušli su u Vestminstersku opatiju, jedva pogledavši Saseksove, a Kejt ih je, štaviše, potpuno ignorisala. Sudeći po vestima koje su usledile, ona ipak nije bila toliko kamenog srca — naprotiv.
Navodno su Kejt i Hari, nekada najbolji prijatelji, tih dana vodili otvoren razgovor.


Izvor blizak kraljevskoj porodici izjavio je nakon ovog susreta za novozelandski Woman's Day da je Kejt Midlton razgovarala nasamo s deverom.

 

Kejt je znala da joj je to poslednja prilika da kaže kako se oseća bila je neverovatno emotivna. Navodno se borila sa suzama dok je pričala o tome koliko joj je teško pao manjak komunikacije i kontakta s oboje pre i nakon što su se preselili u Kanadu i koliko su se (Vilijam i ona) osećali kao da su odsečeni iz Harijevog i Meganinog života — ispričao je izvor.

 

1 / 8 Foto: EPA-EFE/Rudolph Brown


Ona je, dodaje izvor, rekla princu Hariju da se oseća "kao da je izgubila brata".
I sagovornik magazina Vanity Fair upućen u odnose u kraljevskoj porodici istakao je da se Kejt Midlton teško nosila s time što su se Saseksovi udaljili od njenog supruga i nje.


Bili su tu samo ona, princ Vilijam i princ Hari kao "srećni trio", a sad je tužna što je sve ispalo ovako — istakao je izvor.

 

 

makonda-tracker