apel za mir

Zabrinuti za dešavanja u svetu: Princ Hari i Megan poslali EMOTIVNU poruku ukrajinskom narodu

1

Princ Hari i Megan Markl, kako su često pod lupom javnosti, iskoristili su svoj uticaj i izdali saopštenje povodom velike krize koja je trenutno u svetskom fokusu. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, oglasili su se povodom aktuelne situacije u Ukrajini, koja pogađa i ceo svet. Oni su se pridružili brojnim poznatim ličnostima koje su osudile napad Rusije. 

 

U saopštenju koje je objavljeno brzo nakon eskalacije sukoba u Ukrajini, stoji:

 

— Princ Hari i Megan, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i svi mi u Arčvelu, stojimo uz narod Ukrajine, osuđujemo kršenje međunarodnog i humanitarnog prava i ohrabrujemo svetsku zajednicu i njene lidere da učine isto.

 

Ovo nije jedina poruka svetu koju upućuju svetske poznate ličnosti, a Hari i Megan ni ovog puta nisu krili svoje stavove i podelili su to sa širom javnosti. 

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Šer je jedna od prvih zvezda koje su pisale na Tviteru o ovome:

 

Zašto je Ukrajina važna Americi: Putin je despot i Trampov heroj i ako mu se pruži šansa proždreće suverene države, sve dok ne vaskrsne SSSR. To će Evropu učiniti malom i nezaštićenom. Rusija, Kina i Saudijci žele da bace SAD na kolena, a ovo im je savršena prilika. Mržnje, podele, slabost — napisala je Šer.

 

Šer
foto: Profimedia

Ni naše zvezde nisu ostale neme na trenutnu situaciju, te je tako Jelena Karleuša objavila citat na engleskom jeziku:

 

Jelena Karleuša
foto: Stefan Stojanović

Smireno prolazim kroz tranziciju od anksioznosti izazvane pandemijom do anksioznosti izazvane ratom.

 

Podsetimo, neke od svetskih zvezda koje su se oglasile povodom ove situacije i pružile podršku ukrajinskom narodu su i Stiven King, Elina Svitolina, Ruslana i Šer.

 

makonda-tracker