drugačiji pristup

Kako disciplinovati decu posle nestašluka? Genijalni trik Kejt Midlton i princa Vilijama za koji treba da znate

0

Deca vojvode i vojvotkinje od Kembridža uvek se u javnosti ponašaju u skladu sa svojim titulama, ali ipak su to samo deca, zbog čega iza zatvorenih vrata Kensingtonske palate oni i dalje priređuju nestašluke. Kako se Kejt i Vilijam tada ponašaju? Možda ćete se iznenaditi!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rukovanje s predsednikom Amerike u večernjim satima kada ga maleni princ Džordž sretne na putu ka noši, mahanje ljudima oduševljeni koji ih vide, višečasovno stajanje na društvenim okupljanjima... sve je to život dece Kejt Midlton i princa Vilijama.


Maleni princ Džordž (8), princeza Šarlot (6) i princ Luj (3) ipak su, međutim, samo deca, koja umeju da budu vrlo nestašna, a stručnjaci kažu da je ono što im pomaže da u javnosti ostanu mirni i disciplinovani pristup koji njihovi roditelji imaju u trenucima kada nije sve idealno.

 

Svaki roditelj ima neki svoj pristup u disciplinovanju deteta, a Kejt i Vilijam nisu izuzetak — rekao je za The Daily Express stručnjak iz kompanije Babysense.


Kako piše ovaj portal, u Engleskoj je uobičajena tehnika za disciplinovanje "stepenica za nestašne", odnosno metod da mališan po kazni sedi na stepeništu u tišini onoliko minuta koliko godina ima. Mnogi roditelji veruju da je ovo najefikasniji metod da dete razmisli o svojim postupcima, ali Kejt i Vilijam ga ne primenjuju. Njihov trik je tehnika ćaskanja na sofi.

 

1 / 14 Foto: Profimedia


Naime, jedno od njih dvoje odvede dete u drugu sobu, gde nasamo porazgovaraju o nestašluku koji se dogodio.

 

Iako ne postoji ispravan ili pogrešan način, tehnike koje Kejt i Vilijam koriste pokazuju da oni preeriraju razgovor o tome zašto je određeni vid ponašanja neprihvatljiv — kažu iz kuće Babysense. — Ovo je tehnika koju koristi mnogo roditelja i veruje da se ona pomaže detetu da shvati zbog čega ih grde.


Takođe, ovakav pristup omogućava detetu da izrazi kako se oseća umesto da ono samo sedi i sluša lekciju o tome šta je uradilo pogrešno

.
Ovo obično stvara opušteniju atmosferu. Otkriveno je da Kejt i Vilijam, kada moraju disciplinuju svoju decu, naglašavaju posledice lošeg ponašanja bez podignutog tona. Kada roditelj viče, to kod deteta izaziva isti nivo besa, što može dodatno da zapali situaciju. Miran razgovor s decom oštrim tonom je sjajan način da se situacija smiri i da se poruka jasno prenese — ističu iz pomenute kompanije.

 

Marija Boralo
foto: Profimedia

Par, inače, koristi usluge dadilje Marije Boraljo, ali su oboje i te kako uključeni u svaki aspekt vaspitavanja dece i za sve imaju poslednju reč. Boraljova je, kako su već pisali mediji, vrlo stroga dadilja.

 

Ne dopušta pravljenje nereda i glupiranje. Postoje stroga pravila kojih se moraju pridržavati pre spavanja, a kako bi im podstakla apetit, svakih nekoliko dana dobijaju novu hranu na meniju — otkrio je izvor blizak porodici.

 

On je otkrio i da dadilja prinčeva i princeze izdvodi decu napolje i kad pada kiša, naravno, prikladno odevene.

 

 

makonda-tracker