velika ljubav, iznenadni kraj

Toliko joj je zavideo da su morali da se rastanu: Zaboravljeni brak slavnih glumaca zbog kojih se uzdisalo 90-ih

0

Tokom veze i braka glumci nisu mnogo pričali o svom odnosu, a on je 13 godina kasnije otkrio šta je presudilo njihovoj bračnoj sreći posle pet godina ljubavi.

Helen Hant i Henk Azarija na dodeli Oskara 1998. godine
Helen Hant i Henk Azarija na dodeli Oskara 1998. godinefoto: Robert Hepler Collection / Everett / Profimedia

Ovih dana mediji detaljno prate živote slavnih, u najvećoj meri zahvaljujući društvenim mrežama.


U ne tako davnoj prošlosti su zvezde često uspevale da izbegnu tabloide i sakriju detalje svojih ljubavnih veza, a neki su se tako vešto skrivali od predstavnika medija da se o njhihovim brakovima nije znalo maltene ništa.


Među njima su američki glumci Helen Hant i Henk Azarija, koji su i te kako bili izloženi očima javnosti tokom svoje veze i braka.

Tokom osamdesetih i devedesetih Helen Hant je bila romantično povezana s nekim od najvećih zvezda tog vremena, poput Metjua Broderika i Erika Stolca. Nijedna od tih veza nije trajala dugo, baš kao ni ljubavi Henka Azarije, koji je pre nje početkom 90-ih bio s glumicom Džuli Vorner.


Sredinom decenije, putevi su im se ukrstili, a oni nisu želeli previše da pričaju o tome kako su se upoznali, već je Azarija odgovorio na svoj, šaljiv način.

 

Helen Hant i Henk Azarija na premijeri filma 'Divlje strasti' (1998)
Helen Hant i Henk Azarija na premijeri filma "Divlje strasti" (1998)foto: Tammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Išao sam na audiciju, kao i svi drugi – rekao je glumac.


Njihova veza je počela 1994, a u međuvremenu je Helen Hant postala jedna od najvećih holivudskih zvezda i osvojila Oskara 1998. Naredne godine su se venčali, ali je posle samo 17 meseci braka i pet godina ljubavi Helen podnela zahtev za razvod i naglasila da su oni rastavljeni već šest meseci.


Kada je otkriveno da brak ovog para ipak nije opstao, objavili su zajedničko saopštenje u kom su objasnili da je u pitanju "odluka koju su doneli zajedno".


Dugo se nije pričalo o ovom kratkom i misterioznom braku, a Henk Azarija je 2017. u intervjuu za Radio Andy priznao da nije mogao da se izbori sa osećajem ljubomore jer je Helen Hant bila mnogo uspešnija od njega.

To izaziva poteškoće i u vezi i u karijeri – istakao je on.


Onoliko koliko su uspevali da se kriju tokom veze i na početku braka – toliko im je bilo teško da drže svoja imena podalje od medija nakon razvoda. Štampa je pisala o detaljima, spekulisala, nagađala, paparaci su ih pratili...

To je bilo naporno kao pakao – rekao je Henk u intervjuu koji je 2013. dao Lariju Kingu. – Mislim, znate, pretpostavljam da za jedan razvod poznatih ličnosti nije bio toliko loše. Ali to je jedan od najtužnijih trenutaka u tvom životu i on se na neki način iznosi u časopise i na televiziju.


Helen Hant, međutim, nikada nije pričala o svom razvodu.

 

Helen Hant je već neko vreme u skladnoj vezi s glumcem Džefrijem Nordlingom, a ove godine su se zajedno pojavili na žurki magazina Vanity Fair posle dodele Oskara
Helen Hant je već neko vreme u skladnoj vezi s glumcem Džefrijem Nordlingom, a ove godine su se zajedno pojavili na žurki magazina Vanity Fair posle dodele Oskarafoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Nakon raskida Henkom Azarijom glumica je počela da se viđa s producentom, scenaristom i režiserom Metjuom Karnahanom 2001. i dobila s njim ćerku 2004. Rastali su se 2017. godine, a trenutno je u dugoj i stabilnoj vezi s glumcem Džefrijem Nordligom.


Henku je bilo potrebno više vremena da uđe u ozbiljnu vezu, a 2007. godine se oženio bivšom glumicom Kejti Rajt, s kojom je 2009. dobio sina Hala i s kojom i danas uživa u mirnom porodičnom životu.

 

Henk Azarija na Kanskom festivalu 2023.
Henk Azarija na Kanskom festivalu 2023.foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER / POOL

Što se tiče njihovog odnosa, glumac je jednom prilikom prokomentarisao da njegova bivša supruga i on danas nisu najbolji prijatelji kao što je to slučaj s nekim slavnim parovima nakon nakon razvoda, ali da imaju korektan odnos.


Da, prijateljski je, ali nećemo doći jedno drugom u kuću – objasnio je on.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Danijela Dimitrovska: Razvod je smrt bez umiranja

 

makonda-tracker