"to je najteže što sam morala da uradim"

21 godinu se borila i – MORALA DA ODUSTANE: Ljubav ovih glumaca obeležili su brojni raskidi i mnogo, mnogo bola

0

U trenutku kada su odlučili da se venčaju prelepa glumica i holivudski zavodnik već su iza sebe imali nekoliko raskida, ali su pokušavali da prebrode krize

Robin Rajt i Šon Pen u filmu 'Ona je predivna' (She's So Lovely, 1997))
Robin Rajt i Šon Pen u filmu "Ona je predivna" (She's So Lovely, 1997))foto: Miramax Collection / Everett / Profimedia

Američka glumica Robin Rajt danas slavi 58. rođendan, a ona spada u one slavne kojima je jedna uloga, i pored uspešne karijere, definitivno obeležila život.


Nakon višegodišnje manekenske karijere, ušla je u svet filma, a širu prepoznatljivost donela joj je uloga Dženi u "Forestu Gampu", posle čega je igrala u velikom broju uspešnih filmova. Godinama je igrala glavnu žensku u seriji "Kuća od karata", a do sada je osvojila veliki broj priznanja.


Među nagradama koje je osvojila je Zlatni globus, dok je za Emija nominovana čak osam puta.

Rođena je u Dalasu 8. aprila 1966, a njeni roditelji Gejl i Fred razveli su se kad je imala samo dve godine, pa se s majkom i bratom Ričardom preselila u Kaliforniju. Tamo je počela da se bavi modelingom sa svega 14 godina, a sa 18 se okušala kao glumica u sapunici "Santa Barbara".


Uskoro su počele da stižu i druge ponude, a Robin je do danas ostala najpoznatija kao prelepa i namučena Dženi Kuran, koju je Forest Gamp voleo do kraja života.

 

Ljubavni život Robin Rajt


Često je Robin Rajt bila tema i na žutim stranama zbog svog turbulentnog ljubavnog života, a prvi put se udala veoma mlada. Sa samo 20 godina rekla je "da" glumcu Dejnu Viterspunu, s kojim je igrala u "Santa Barbari".

 


S njim je bila u braku od 1986. do 1988, a već naredne godine upoznala je čoveka koji će obeležiti njen život – Šona Pena. Čuveni glumac upravo je izašao iz braka s Madonom kada je zavoleo Robin, a par je već 1991. dobio ćerku Dilan Frensis. Zbog prve trudnoće morala je da odbije ulogu Merijen u filmu "Robin Hud: Kralj lopova", a zbog sledeće u "Firmi", nakon čega je donela na svet sina Džeka 1993.

1 / 7 Foto: EPA/JASON SZENES

Šon Pen i Robin Rajt imali su nestabilan odnos i više puta raskidali i mirili se, a 1996. godine odlučili su da se venčaju. Međutim, ispostavilo se da ipak nije u pitanju ljubav za ceo život – u decembru 2007. objavili su da se razvode.

Usledilo je novo pomirenje i povlačenje zahteva za razvod, a par je nastavio da se pojavljuje zajedno na crvenom tepihu, samo da bi se ponovo raskidali, mirili se i degitivino se razveli 2010.

 

Šon Pen i Robin Rajt bili su zajedno od kraja osamdesetih do 2010. godine
Šon Pen i Robin Rajt bili su zajedno od kraja osamdesetih do 2010. godinefoto: EPA/ANDREW GOMBERT

Dve godine kasnije, Robin je počela da se viđa s glumcem Benom Fosterom, s kojim se verila 2012. i pričala da se nikada u životu nije smejala koliko pored njega, ali su se razišli 2014. godine.

Nova velika ljubav Robin Rajt bio je 18 godina mlađi Klement Žirode, direktor u modnoj kući Saint Laurent, za kog se udala 2018. godine u Francuskoj. Par je bio nerazdvojan, a često su i paparaci viđali kako razmenjuju nežnosti.

 

Robin Rajt i Klement Žirode
Robin Rajt i Klement Žirodefoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, ni ovoj ljubavi nije bilo suđeno, pa su se razveli 2022.

Danas nije poznato postoji li muškarac u životu Robin Rajt, ali jedno je sigurno – u njemu će uvek biti mesta za Šona Pena. Kako je istakla, ona smatra velikim darom to što je otac njene dece njen prijatelj, a to što se rastala od njega je "jedna od najtežih stvari koje je morala da uradi u životu".

 

Robin Rajt i Šon Pen zajedno imaju dvoje dece
Robin Rajt i Šon Pen zajedno imaju dvoje decefoto: EPA PHOTO/ANSA/CLAUDIO ONORATI

Kad se udaljite i ponovo sprijateljite... Mi ćemo ići zajedno na razne stvari zbog naše dece. Uvek ćemo biti porodica, bili zajedno ili ne, znate, mislim da je to prelepo i želim to svima – rekla je ona za E! News pre nekoliko godina.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najskandalozniji raskidi poznatih srpskih parova

 

makonda-tracker