ludeli smo za njima

26 godina nisu progovorili, ali on je siguran – JEDNOM ĆE SE OPET SRESTI: Zaboravljena ljubav najpoželjnijeg para 90-ih

0

Oboje su važili za seks simbole, a kada su se zaljubili – nastala je opšta pomama u medijima. Zajedno su proveli godine i potom okrenuli jedno drugom leđa, ali muzičar je siguran da to nije zauvek

Vanesa Paradi i Leni Kravic na Rolan Garosu 1992. godine
Vanesa Paradi i Leni Kravic na Rolan Garosu 1992. godinefoto: JEAN-LOUP GAUTREAU / AFP / Profimedia

Iako su oboje imali duže i možda značajnije veze, muzičar Leni Kravic i francuska pevačica, glumica i model Vanesa Paradi obeležili su jedno drugom život tokom pet godina, koliko su proveli zajedno.


Budući da su oboje bili istaknuti umetnici početkom devedesetih, bilo je verovatno da će im se putevi jednom ukrstiti, iako se to nije desilo slučajno.
Vanesa Paradi je prva zapazila Kravica, najpre kao muzičkog producenta.

 

Isprva je njihova veza bila poslovna, ali je potom prerasla u romantičnu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 90s (@90s_empire_)

Ljubavna priča Vanese Paradi i Lenija Kravica


Upoznali su se 1991, baš nakon što se Vanesa rastala od kantautora Florana Panjija, dok je Francuskinja tražila nekoga ko će producirati njen prvi album na engleskom.

 

Izabrala je baš Lenija Kravica i sastala se s njim u Parizu na večeri da bi razgovarali o detaljima. Bila je veoma uporna i Leni je posle nekog vremena pozvao Vanesu da dođe u Njujork da bi radili zajedno.

Već sledeće godine, bilo je očigledno da su zaljubljeni do ušiju, a oni se nisu razdvajali.

 

Vanesa Paradi i Leni Kravic
Vanesa Paradi i Leni Kravic foto: Nance Gomez / Zuma Press / Profimedia

Mislim da je Vanesa veoma intenzivna mlada dama, veoma je talentovana – rekao je Leni nakon što je objavljen njen treću studijski album Vanessa Paradis. – Naučio sam mnogo o produkciji, radu s umetnikom, a ova muzika je zaista skrojena za nju. Pokušao sam da joj uđem u um. Proveo sam dosta vremena s njom da vidim šta misli, šta oseća.


Par je snimio i duet "Silver and Gold" i postao glavna tema u medijima i muzičkim krugovima.

Zajedno su stvarali muziku, ali su pažnju javnosti jednako privlačili zbog očigledne hemije koja je vladala između njih, kao i osećajem za modu, koji im je doneo nezvaničnu titulu jednog od najbolje odevenih parova 90-ih

.
Slučajno ili namerno, osmislili su koncept koordinisanih modnih kombinacija, od trenutaka kada bi šetali Menhetnom nesvesni da ih paparaci prate do pojavljivanja na Nedelji mode u Parizu.

Proveli su pet divnih godina, a potom sve iznenadili rastavši se 1997. Tada nije otkriveno zašto su raskinuli, a Leni je o tome progovorio tek 2009.


Bio sam ludo zaljubljen u nju. Vanesa je bila savršena žena, ali je došla u pogrešno vreme – istakao je za Paris Match.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by thinker (@the.thinkings)

Kako je tada dodao, on je bio taj koji ju je upoznao s holivudskim glumcem Džonijem Depom, s kojim je Vanesa Paradi potom provela 14 godina i dobila dvoje dece – poznatu manekenku Lili Rouz Dep i sina Džeka.


Kravic nije mnogo pričao o bivšoj ljubavi, ali je priznao da nisu u kontaktu i da se više nikada nisu sastali. Ipak, on je siguran da će se to jednom promeniti.


Nikada je više nisam video od tad. Nije dolazila na moje koncerte, nismo imali kontakt. Mogu samo da joj poželim sreću. Ali nisam zabrinut. Znam da ćemo jednog dana naleteti jedno na drugo. Biće vremena da se o svemu razgovara... – rekao je.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Deca 90ih - Odrastanje na Step sokovima i pesmama Dr Igija

 

makonda-tracker