ovo niste znali

Znate li zašto su se Brus Vilis i Demi Mur razveli? Bili su najzaljubljeniji par 90-ih, a i danas se vole svim srcem

2

Otkako je Brusu Vilisu otkrivena demencija, Demi Mur je jedna od članova porodice koji na smenu brinu o njemu, a oni su najbolji prijatelji. Nijednom od razvoda nisu rekli bilo šta ružno jedno o drugom, a mnogi se pitaju zbog čega su se uopšte rastajali

Brus Vilis i Demi Mur na Kanskom festivalu 1997. godine
Brus Vilis i Demi Mur na Kanskom festivalu 1997. godinefoto: Patrick HERTZOG / AFP / Profimedia

Živa legenda Holivuda Brus Vilis proteklih godina bori se protiv demencije, uz veliku pomoć i podršku porodice.


Pored supruge Eme i pet ćerki koje ima, glumcu mnogo znači i prisustvo bivše supruge Demi Mur, s kojom je bio u braku od 1987. do 2000. godine i dobio troje dece.


Za razliku od mnogih holivudskih parova, Brus i Demi nisu ostali u lošim odnosima nakon razvoda. Naprotiv, oni su najbolji prijatelji i uvek tu jedno za drugo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

 

Ne možemo da se ne zapitamo zbog čega su se uopšte razilazili, zar ne?

 

Ljubavna priča Demi Mur i Brusa Vilisa


Roditelji Rumer, Skaut i Talule upoznali su se na projekciji filma "Zaseda" (eng. Stakeout) u julu 1987. godine, u kom je igrao Demin tadašnji verenik Emilio Estevez.

 

Demi Mur u čuvenoj Mugler haljini u filmu 'Nepristojna ponuda'
Demi Mur u čuvenoj Mugler haljini u filmu "Nepristojna ponuda"foto: Paramount / Christophel Collection / Profimedia

Brus joj je ipak tražio broj telefona, koji je napisala na njegovoj ruci, a ona se godinama kasnije sećala kako je glumac s prijateljima tokom noći uzvikivao njeno ime s prijateljima i pokušavao da joj skrene pažnju na sebe.

Nekoliko sedmica kasnije, njena ljubav s bratom Čarlija Šina bila je okončana, a Brus i ona bili su par, zaljubljeni du ušiju.


Već u novembru su se venčali u Las Vegasu, a decenijama kasnije Demi je otkrila u svojim memoarima Inside Out da venčanje nije bilo planirano.

 

Demi Mur i Brus Bilis bilis u zlatni par devedesetih
Demi Mur i Brus Bilis bilis u zlatni par devedesetihfoto: Ralph Dominguez/MPI/Capital Pict / Capital pictures / Profimedia

Išli smo da se kockamo kada je Brus rekao: "Mislim da treba da se venčamo". Šalili smo se o tome na letu ka tamo, ali iznenada nije delovalo kao da se šali – napisala je glumica.


Naredne godine na svet je stigla njihova prva ćerka Rumer, a Brus je ne samo prisustvovao porođaju već aktivno pomagao Demi.


Brus je pomogao da izvuku bebu iz mene – rekla je glumica nakon porođaja i pohvalila njegovu posvećenost njihovom detetu.


Nakon četiri godine braka, prvi put su igrali zajedno, u filmu Mortal Thoughts (1991), a potom su dobili ćerku Skaut, da bi 1994. došla na svet i Talula.

 

Brus Vilis i Demi Mur bili su u braku od 1987. do 2000. godine
Brus Vilis i Demi Mur bili su u braku od 1987. do 2000. godinefoto: Robert Hepler Collection / Everett / Profimedia

Zašto su se razveli Demi Mur i Brus Vilis?


Par je 1998, posle više od decenije braka, saopštio da se rastaje, iako smo ih i u narednim mesecima viđali zajedno.


Razvod je zvanično potpisan 2000. godine, a mnogima ni danas nije jasno kako se tako iznenada ugasila jedna velika ljubav.

Demi Mur je u svojoj autobiografiji pisala o svom odnosu s Vilisom i njihovom braku, a verovala je da je on žudeo za tradicionalnim brakom – suprugom koja ostaje kod kuće s decom, dok je on glava kuće. Ipak, tenzije su eskalirale kada je Demi prihvatila ponudu da radi tokom trudnoće, i to dugo, pa je navodno Brus bio veoma ljut.

 


Njihova različita gledišta na to kako treba da izgleda život njihove porodice navodno više nisu mogla da se pomire, a Brus je potom iznenadio Demi odlučivši da ode u Evropu da radi na jednom projektu.


Moj privatni život je tada bio bolan. Brus se spremao da ode u Evropu, da snima "Sokola s Hadsona". Neposredno pre nego što je otišao, bacio je bombu – "Ne znam želim li da budem u braku" – napisala je.


U pokušaju da postignu nekakvu harmoniju, postigli su dogovor da više nikada ne provode više od dve nedelje odvojeno. Međutim, kako je priznala u svojoj knjizi, Demi nije mogla da obuzda svoju buntovničku crtu i prekršila je dogovor prihvativši filmski projekat koji ju je udaljio na duže vreme od njega.


To je bio kraj.

 


Nakon što su izdali saopštenje da se razvode, Brus i Demi i dalje su, međutim, viđali zajedno, a paparaci su ih uhvatili na zajedničkom odmoru u Parizu, gde su odveli ćerke.

 

Uprkos neslaganjima koja su imali, par je uvek bio vrlo dostojanstven i pun poštovanja prema njihovom braku i porodici, a i danas su nerazdvojni prijatelji.


Brus se 2009. oženio Emom Heming, s kojom je dobio ćerke Mejbel i Evelin, a Demi je s njima bila u karantinu na početku pandemije, zajedno slave sve praznike i rođendane, često provode vreme zajedno.

 

Brus Vilis i Demi Mur bili su u braku od 1987. do 2000. godine
Brus Vilis i Demi Mur bili su u braku od 1987. do 2000. godinefoto: DEMI MOORE INSTAGRAM

Demi je jedna od članova porodice koji na smenu brinu o Brusu otkako je oboleo od demencije.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Raša Bukvić otkrio kakav je zapravo Brus Vilis

 

makonda-tracker