srodne duše

Spasla mu je život, spavala na podu pored bolničkog kreveta: Najlepša ljubavna priča u Holivudu traje duže od 60 godina

0

Iako je njihov sin poznat kao neko ko jednostavno ne može da se skrasi u ljubavi, ovaj par je primer prave ljubavi u Holivudu

foto: Francis Specker / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: Francis Specker / Alamy / Alamy / Profimedia

Glumac Čarli Šin poznat je kao ženskaroš i neko ko je rado i često menjao devojke. Međutim, njegovi roditelji su mu svojim primerom pokazali da može i drugačije – i da može da bude predivno!


Otac Čarlija Šina je proslavljeni glumac i živa legenda Holivuda Martin Šin, rođen kao Ramon Antonio Gerardo Estevez, dok je njegova majka Dženet Templton, poznata producentkinja i glumica koja je igrala u više poznatih ostvarenja, ali je bila fokusiranija na porodicu nego na karijeru.

 

Otkako se prvi put pojavio na velikom platnu, Martin Šin važio je za lepotana i miljenika žena, ali je on vrlo mlad – još pre nego što je stekao svetsku slavu – pronašao ljubav svog života i ostao joj odan do danas. Kada je imao samo 20 godina, Martin je sreo Dženet. To se dogodilo 1960. godine, dok je još maštao o karijeri u džezu i želeo da pronađe devojku s kojom bi izgradio stabilnu vezu.

 


Dženet je upravo stigla u Njujork na studije slikarstva, nakon života u Klivlendu, a Martin i ona su od prvog susreta bili zaljubljeni do ušiju.


Nije im bilo lako: oboje su bili bez novca, jedva spajali kraj s krajem i oskudevali čak i u hrani, ali su bili istrajni i čvrsto rešili da zasnuju porodicu.

 

Uskoro je Dženet saznala da je trudna i rešila da na svet donese dete, njihovog prvog sina Emilija Esteveza. Venčali su se na skromnoj ceremoniji u decembru 1961. godine u jednoj njujorškoj crkvi, na brzinu između jedne mise i jedne sahrane. Kako nisu imali novca za veće slavlje, venčanje su proslavili uz doručak u obližnjem restorančiću, sa svega nekoliko prijatelja. Sve je bilo skromno, ali Martin se danas sa smeškom seća dana venčanja.


Nisam mogao da zamislim savršeniji dan – istakao je u jednom intervjuu.

 


Baš tih godina, počinjala je Martinova glumačka karijera, a par je u narednim godinama bio finansijski stabilniji, pa su dobili još i sinove Ramona i Čarlija i ćerku Rene.


Sva njihova deca postala su uspešni glumci, što nije iznenađenje s obzirom na činjenicu da su to u prvim godinama braka postali i Martin i Dženet i da su bili okruženi uticajnim ljudima iz filmske industrije.

 

Glumac je često isticao da mu je omiljena njegova uloga u filmu "Apokalipsa danas". Ipak, tokom snimanja, on se suočio s nekim od najstrašnijih trenutaka i u karijeri i u životu, a oni su se odrazili na njegovo fizičko i duševno zdravlje.

 

On u ovom ostvarenju igra ubicu koji se treći put vraća u Vijetnam, a vremenom mu je na setu bilo sve teže.

 

 

Sećao se kako se osećao čudno, gubio je svest više puta, snimao na udaljenim i teško dostupnim lokacijama. U svojim tridesetim tada je doživeo težak srčani udar, a lokalni lekar mu je, usred džungle, pomogao da se stabilizuje. Stanje je bilo toliko teško da su pozvalii sveštenika, ali Martin je preživeo. Danas priznaje da mu je na umu u tim trenucima bilo samo jedno.


Samo sam hteo da dođem do Dženet – rekao je on.


U Njujork se vratio kao poluživ čovek, a kad ga je Dženet ugledala, rekla je:


To je samo film, ljubavi, molim te, to je samo film.

 


Nakon srčanog udara, Martin je doživeo i nervni slom, a supruga je u svakom trenutku bila uz njega, pomagala mu da se oporavi. Svakog dana je dovodila psihoterapeuta, dok su lekari brinuli o njegovom fizičkom zdravlju.


Potpuno sam se raspao. Moj duh je bio razotkriven. Posiveo sam. Bio sam na intenzivnoj nezi, a Dženet je spavala na podu pored mene – prisetio se u jednom intervjuu.

 

Supruga je bila njegov glavni oslonac tokom teških dana, a Martin danas veruje da je preživeo isključivo zahvaljujući njoj.


Prošlo je nekoliko decenija, a Martin je u decembru 2015. godine ponovo bio u teškom stanju i morao je da mu se ugradi četvorostruki bajpas. Kako je njihov sin Emilio izvestio javnost, Martin se polako oporavljao, a Dženet je sve vreme bila uz njega i trudila se da nasmeje celu porodicu.

 


Par je 2021. proslavio 60 godina braka, a Martin je istakao da Dženet i on nisu želeli da prave nikakvu pompu, ali su morali jer su njihova deca i unuci insistirali na velikom slavlju.


Svaki dan s ovom damom je proslava – rekao je tada glumac.


Tokom svoje karijere, Šin je ljubio mnoge lepotice na filmu i sigurno imao mnogo iskušenja, a on danas na pitanje kako je moguće da je svima odoleo zbog Dženet kaže da ni sam nije siguran, ali da je njegova supruga bez sumnje pooebna žena.


Zaista ne znam. Nikad nisam upoznao osobu s više integriteta – kaže on.

 


Otkrio je i da nekad ne može da drži korak sa svojom suprugom i da mu je trebalo da vremena da bude s njom toliko direktan koliko je ona želela, ali mu je i dalje često neuhvatljiva.


I to je veza. Iskreno, još uvek nemam pojma ko je ona jer kad dođem do tačke u kojoj sam je sustigao, ona je već nestala – priznao je Martin kroz smeh.

 

 

makonda-tracker