evropa ih je obožavala

Ćerka ih NIKAD nije videla zajedno: Najveća ljubav 20. veka počela je u MORU STRASTI, a završila se uz OKEAN SUZA

0

Legendarni zavodnik odveo je ćerku u bioskop da gledaju film njene majke, a devojčica ga je zamolila da izađu. "Ne mogu da te gledam kako plačeš", rekla mu je.

foto: Bernard Prim / AFP / Profimedia
foto: Bernard Prim / AFP / Profimedia

Bilo je proleće 1970. godine kada su se Katrin Denev, tada 27-godišnjakinja, i Marčelo Mastrojani, tada čovek od 49 godina, sreli na snimanju filma "To se dešava drugima".


Mastrojani je odmah upozoren da vatrenoj Francuskinji ne postavlja pitanja o linom životu i da bi bilo kakvo zadiranje u njenu intimu moglo da je transformiše iz anđela zagonetnog osmeha u otelotvorenje besa. Kada su se prvi put sreli, Mastrojani je na italijanskom rekao:


Još jedna profesionalna lepotica.

 

Ona ga isprva nije primećivala – bio joj je partner na filmu i ništa više od toga. U tom trenutku Mastrojani je još uvek bio pri kraju veze s Fej Danavej i u formalnom braku s Florom Karabelom, dok je Katrin bila zvanično udata za engleskog fotografa Dejvida Bejlija i završavala svoju aferu s francuskim režiserom Fransoom Trifoom.


Ubrzo su, međutim, planule emocije, ali vezu nije bilo lako održati. Mastrojani je živeo u Rimu, Katrin u Parizu. Svakodnevno su se čuli telefonom i jedno drugom dodeljivali hiljade ljupkih nadimaka, a glumcu je uskoro bilo dosta svega i odlučio je da napusti Italiju iznajmi stan u Parizu.

 

Ketrin Denev, Marčelo Mastrojani
foto: Bernard Prim / AFP / Profimedia

Marčelova supruga nije više želela da se bori, naviknuta na njegove osvajačke pohode.


Nikad niti jednoj ženi nisam ništa obećavao, pa me niti jedna nije mogla optužiti da sam joj ulivao lažne nade. Od supruge dobijam ljubav i razumevanje, a od ljubavnica strast. Žene su kao kišobran: nekoliko pravih poteza, i sve je napeto – čuvena je Mastrojanijeva izjava.


Međutim, između njih stajala je još jedna prepreka, u vidu Katrininog sina Kristijana, kojeg glumica nije želela da upozna s novim dečkom. Njeno ledeno srce vremenom je počelo da se otapa, a ona se ubrzo transformisala, opuštala, otvorila je svoje srce u potpunosti, a Mastrojani se hvalio njihovim porodičnim životom i time što mu vatrena lepotica kuva pasulj, njegovo omiljeno jelo.

 


Par je uskoro sarađivao i na filmu "Liza" (1972), a njihova veza bila je prava senzacija. U sali luksuznog restorana u kom su viđeni na banketu povodom premijere Marčelo je zamolio svoju dragu za ples, što je iznenadilo sve koji su dobro poznavali Katrin Denev – ali ne više od činjenice da je pristala da zapleše, videvši u celoj prostoriji samo njega.


Zavodnik i šarmer po prirodi, Mastrojani je obasipao glumicu pažnjom i poklonima, uživali su u svom novom ljubavnom gnezdu na obali Nice, provodili zajedno bajkovite dane.

 

U jednom trenutku, on je zaprosio Katrin, koja ga je odbila i vratila se u Pariz u tišini. Ubrzo se ispostavilo da je glumica trudna, zbog čega su oboje bili neizmerno srećni. Šetali su zajedno, išli u kupovinu i birali dečiju odeću, zajedno odlazili na preglede. Kada je njihova ćerka Kjara došla na svet, navodno je kupio nekoliko pakovanja šampanjca i delio boce po ulici, vičući:


Rodila mi se ćerka!

 


Devojčica je u njihov život unela još više ljubavi i nežnosti, pa je Mastrojani odlučio da ponovo zaprosi Katrin – i opet naišao na odbijanje.


To je trajno narušilo njihov odnos: počele su svađe, a Italijan se odao alkoholu i počeo da pravi sve više incidenata. Na snimanju njihovog poslednjeg zajedničkog filma "Ne dirajte belu ženu!", Katrin i Marčelo su se neprestano raspravljali pre kolegama.


Njihova ćerka imala je tek nešto više od godinu dana kada je Katrin u vili u Nici, mestu njihove ranije beskrajne sreće, spakovala kofere i rekla:


Naša veza je završena. Ne želim više da nastavljam ovu farsu.


Zauvek je otišla u Pariz.

 

Ketrin Denev, Marčelo Mastrojani
foto: Bernard Prim / AFP / Profimedia

Iako su njihovi odnosi bili trajno narušeni, Mastrojani je nastavio da viđa Kjaru, za koju nije krio da mu je miljenica, iako je imao još jednu ćerku. To je otvoreno pričao i jednom prilikom objasnio zbog čega:


Obožavao sam majku ovog deteta.


Navodno ju je jednom odveo u bioskop da gledaju Katrinin film, a Kjara je zamolila oca da izađu jer nije mogla da ga gleda kako plače.


Navodno je njegova supruga Flora Karabela, od koje se rastao 1964, ali su ostali zvanično venčani, ponudila da usvoji devojčicu jer su njeni roditelji stalno bili zauzeti. Mastrojani je kasnije išao iz veze u vezu, a od 1976. do svoje smrti bio je s Anom Marijom Tato.

 


Katrin se, takođe, više nije udavala, a posle Marčela bila je u dužim vezama sa Hjuom Džonsonom i Pjerom Leskurom.


Koliko je njena ljubav s Mastrojanijem ostavila Katrin ogorčenom najbolje pokazuje Kjarina izjava:


Nikad u životu nisam svoje roditelje videla zajedno, nikad u celom životu. Rastali su se kad sam imala jedva dve godine, ne sećam se njih kao para. Nikad ih nisam videla kako se ljube – osim u filmovima.


Međutim, to ne menja činjenicu da je Francuskinja najviše volela baš njega.


Bili smo tako različiti... ali imali smo dubok osećaj slobode, ogromnu ljubav prema životu. On je bio oženjen i nazivao je sebe "kukavicom" jer nije mogao da ostavi ženu. Nadam se da me je smatrao i partnerkom i ljubavnicom. On je bio najveća ljubav mog života – priznala je glumica.

 

 

makonda-tracker