SEĆATE LI SE?

Velika mladalačka ljubav sa tužnim završetkom: Rade Šerbedžija je pre Lenke Udovički voleo lepu Ivanku (FOTO)

0

Slavni Rade Šerbedžija je pre braka sa Lenkom Udovički imao jednu mladalačku ljubav koja je takođe bila krunisana brakom.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Radeta Šerbedžiju su žene decenijama smatrale privlačnim i trudile se da okupiraju njegovu pažnju, a svoju prvu suprugu Ivanku Cerovac iako je mnogo voleo, sudbina je imala drugačije planove za njih. Ona je bila plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

 

Kada su se venčali imali su svega 23 godine, a smatrali su se srodnim dušama zbog velike zajedničke ljubavi prema pozorištu. Dobili su dvoje dece, najpre sina, kog su nazvali Danilo, po Radetovom ocu, a kasnije i ćerku Luciju.

Razveli su se 1987.godine a bivšoj supruzi je posvetio zbirku pesmama, u kojoj je napisao "Od nas ništa nije ostalo sem dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da to sve nije bio tek san i privid."

 

I nakon razvoda, Rade je ostao u prijateljskim odnosima sa Ivankom i tako je bilo sve do njene smrti 2010. godine. Ona je preminula od posledica moždanog udara u 63. godini.

Danas, Rade Šerbedžija uživa u braku sa Lenkom Udovički sa kojom ima tri ćerke, Ninu, Vanju i Milicu. Oni su se upoznali 1990. godine u Subotici, a Lenka je inače pozorišna i operska režiserka.

Zanimljivo je da je ova porodica vrlo često menjala adresu, živeli su nomadski način života, od Ljubljane, preko Londona, pa sve do Los Anđelesa, a Lenka je kao mala dosta vremena provodila u Boliviji, s obzirom na to da je njena majka Bolivijka, a otac učesnik Španskog građanskog rata, Francuskog pokreta otpora, Narodnooslobodilačke borbe i društveno-politički radnik SFR Jugoslavije, Lazar Udovički.

 

 

makonda-tracker