i dalje pati za njim

Zaprosio ju je oženjen muškarac, a ona je rekla ― ČEKAĆE GA: Buran i prevrtljiv život svačije omiljene glumice

1

Njen ljubavni život možda nije bio uzbudljiv kao njeni filmovi, ali omiljena filmska baka doživela je mnogo obrta i tuge...

foto: JT Vintage / Zuma Press / Profimedia
foto: JT Vintage / Zuma Press / Profimedia

Čuvena britanska glumica Megi Smit jedna je od onih koje svi doživljavaju kao sopstvenu baku ― na kraju krajeva, ona danas ima 87 godina i neumorno radi, što znači da je generacije publike širom sveta ni ne pamte kao mladu, a na nju gledaju s velikim simpatijama.


Ipak, Megi Smit se glumom bavi još od svojih dvadesetih godina, tačnije od 1957. godine, i u mladosti je zabeležila mnogo značajnih uloga. U "Otelu" je igrala rame uz rame sa slavnim Lorensom Olivijeom, a ova rola donela joj je nominaciju za Oskara za sporednu žensku ulogu.

 

Četiri godine kasnije je osvojila Oskara za glavnu žensku ulogu, u gilmu "Najbolje godine gospođice Džin Brodi", a potom je igrala u "Smrti na Nilu", po romanu Agate Kristi, "Putovanjima sa mojom tetkom", zbog kojih je ponovo nominovana za Oskara, ali sledeći put ga je osvojila za "Kalifornijski apartman".

 

Megi Smit
foto: Profimedia

Početkom osamdesetih igrala je u "Borbi Titana" i "Sobi s pogledom", zatim u "Sestrama u akciji", a njenim uspešnim ulogama jedva da se zna broj.


Ukupno je šest puta bila nominovana za Oskara, a pet puta je osvajala nagradu BAFTA, uz šta ima i tri Emija i tri Zlatna globusa, pa se opravdano smatra jednom od najboljih i najpoštovanijih glumica na svetu.

 

Najmlađa publika danas je zna kao strogu, ali pravičnu profesorku Megonagal u serijalu filmova o Hariju Poteru, a igrala je i u proslavljenoj seriji "Dauntonska opatija".

 

Megi Smit
foto: Profimedia

Njena karijera zaista je za divljenje, a Megi Smit nikada nije spadala u zvezde o kojima se previše priča zbog njihovog privatnog života. Međutim, iako on možda nije bio uzbudljiv kao njeni filmovi, glumica je doživela mnogo turbulencija, obrta i bolnih situacija.

 

Megi Smit
foto: Profimedia

Kada je imala tek 18 godina, Meri se zaljubila u oženjenog Beverlija Krosa. On ju zaprosio i obećao da će se razvesti, a glumica je pristala da ga čeka. U međuvremenu je, međutim, upoznala Roberta Stivensa, za kog se udala 1967. godine.

 

S njim je iste godine dobila sina Krisa Larkina i Tobija Stivensa, koji su kasnije i sami postali glumci, ali ovaj brak ipak nije opstao. Robert i Megi razveli su se u aprilu 1975. godine.


Nakon razvoda, njena prva ljubav Beverli Kros uveliko je bio slobodan čovek, a strast između njih brzo se ponovo probudila, pa su se Megi i Beverli venčali već u junu 1975.

 

Megi Smit
foto: Profimedia

On je ostao i njena najveća ljubav, a glumica je s drugim suprugom ostala sve do njegove smrti 1998. godine. Od tada nije poznato da je neko osvojio njeno srce, a kada su je 2013. pitali da li je usamljena, odgovorila je:


Deluje pomalo bemisleno, nastaviti dalje sam, kad nemate nikoga s kim biste delili sve...

 

Danas, Megi je baka petoro unučadi i ističe da su oni njena najveća radost, pa najradije vreme provodi s njima.

 

Megi Smit
foto: EPA/ANDY RAIN

Ne krije da se i dalje ne miri s gubitkom supruga, a pre nekoliko godina je istakla da joj nije lakše kako vreme prolazi.


Svi kažu da ti vremenom bude lakše, ali ja ne mislim tako. Samo bude drugačije ― priznala je Megi. ― Džudi Kembel mi je rekla divnu stvar kad joj je umro muž: to je čudno osećanje da više nikome nisi na prvom mestu.

 

 

makonda-tracker