najveća suparnica merilin monro

Način na koji je STRADALA ne viđate ni u HORORIMA: Jeziv kraj PROKLETE glumice koja je htela da napakosti Merilin Monro

0

Jedna od najvećih lepotica Holivuda bila je Džejn Mensfild, njen život bio je buran, a kraj jeziv.

džejn mensfild bila je najozbiljnija suparnica merilin monro u orvoj polovini xx veka
džejn mensfild bila je najozbiljnija suparnica merilin monro u orvoj polovini xx vekafoto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Američka glumica, pevačica, prva rijaliti zvezda i Plejbojevo lice bila je glavna tadašnja suparnica Merilin Monro, neverovatna Džejn Mensfild.

 

Ona je bila najozbiljnija suparnica Merilin Monro, a njih dve su i fizički delile veliku sličnost, dok je i danas viralna fotografija na kojoj je Sofija Loren gleda ironično i zavidno.

 

Džejn je rođena 19. aprila 1933. godine kao Vera Džejn Palmer, a za razliku od mnogih zvezda čije je detinjstvo bilo teško, Džejnina porodica bila je jako imućna i procenjuje se da je samo ona nasledila više od milion dolara od dede i babe.

Kada je njen otac iznenada umro dok je imala svega tri godine, Džejnina majka se preudala i preselile su se u Dalas u Teksasu iz Pensilvanije. Džejn je još kao devojčica sanjala da će biti velika zvezda, a njen idol u to vreme bila je Širli Templ.

 

Sa 12 godina usledili su časovi plesa, a kasnije i sviranje klavira, violončela, violine... Međutim, udala se sa 17 godina, 1950. godine, a šest meseci kasnije rodila je ćerku Džejn Mari.

 

Džejn je bila jako mlada, lepa i ambiciozna, pa se prijavila za titulu Mis Kalifornije, što se njenom suprugu nije dopalo, pa je odustala. Ipak, bila je jako vredna, radila je i kao model, prodavala knjiga, bila recepcionerka, a u međuvremenu je krenula i na časove glume.

 

 

1953. vraća se u Dalas i pohađa glumu kod Baruha Lumea, a nedugo potom upoznala je njegovog sina Sidnija. Zahvaljujući njegovoj podršci, sledeće godine je snimila prvu probnu scenu za Paramaunt studio. 

 

Porodica se preselila u Los Anđeles, a dok je Džejn studirala, uporedo je odnosila pobede na takmičenjima za najveću lepoticu. To joj je bio signal da krene da se bavi ozbiljnije glumom, pa je sa suprugom učestvovala u pozorišnim predstavama. Međutim, njen cilj bio je: Holivud.

 

Pojavljivala se na audicijama, a kako nije bila zapažena, ofarbala se u prepoznatjivu plavu boju. To joj je pomoglo da privuče pažnju Hjua Hefnera, koji je prvo izdanje časopisa Plejboj objavio isključivo s plavokosim lepoticama, a smatra se da su među njima najveće seks-bombe bile Merilin Monro i Džejn Mensfild.

 

Kada je počelo da se šuška da će Džejn zaseniti Merilin, Monrrova je odgovorila da je ona u svemu imitira, što je uvredljivo za obe.

 

džejn mensfild na čuvenoj fotografiji sa sofijom loren
džejn mensfild na čuvenoj fotografiji sa sofijom lorenfoto: akg-images / akg-images / Profimedia

Džejn nije bežala od suparništva, a pisalo se da je progonila Kenedija samo da bi iznervirala Merilin. 

 

— Klasim se da će Merilin poludeti zbog ovoga — rekla je Džejn, kojoj je Plejboj bio prava odskočna daska. Pozirala je gola za njegov kalendar, a dok je bila sve popularnija, njen brak je pucao. Njen suprug je 1956. tražio starateljstvo, kao razlog navevši da je Džejn nepodobna majka, aludirajući na njene gole fotografije iz Plejboj kalendara.

 

Tu je krenuo i uspon njene glumačke karijere, pa je dobijala sve više uloga. Udala se ponovo 1958. godine za Mikija Hargiteja, američkog glumca i bodi-bildera, ali nije odustajala od ljubavnih afera. Čak se govorilo da ima aferu s Kenedijem samo da bi napakostila Merilin. 

 

 

Posle par godina se razvela, pa udala iste godine za italijanskog pisca i producenta Meta Cimbera. S njim je bila samo dve godine u braku, a iz sva tri braka dobila je petoro dece.

 

 

Džejn Mensfild nije se obazirala na razvode i volela je da bude seks-simbol. Nije se obazirala na ono što se smatra tabuima i javno je govorila da voli seks. Ponekad bi pokazivala gole grudi na ulici i bila je prva potpuno gola glumica u filmu. Živela je Barbi stilom, u vili ružičaste boje s bazenom u obliku srca.

 

Njena smrt bila je jeziva slučajnost. Preminula je 1967. godine, pet godina pre Merilin, u saobraćajnoj nesrećni na putu za Nju Orleans. Sedela je napred kraj vozača, svog dečka Semjuela Brodija, a njena deca su spavala na zadnjem sedištu. Nešto posle 2 sata ujutru, auto se  zabio u prednji deo kamiona i izazvao momentalnu smrt troje ljudi koji su sedeli napred.

 

 

Još jezivije je bilo to što je Džejn otkinula glava prilikom sudara. Posle njene smrti, kružile su holivudske priče da je Anton LaVej, tadašnji najpoznatiji satonista i osnivač satanističke crkve, bacio prokletstvo na Džejn jer nije htela da bude u vezi s njim.

 

Njena deca su preživela saobraćajnu nesreću.

 

Bonus video

Kako je nastao čuveni dijamantski prsten:

 

makonda-tracker