udavala se tri puta

Drugi brak je trajao samo 274 dana: Buran ljubavni život holivudske dive čija je smrt obavijena VELOM MISTERIJE

0

Za drugog supruga je želela da se ponovo uda, ali je tri dana pre venčanja pronađena mrtva. Džo Dimađio se više nikada nije ženio, a 20 godina nakon njene smrti je tri puta nedeljno slao ruže na njen grob. 

Glumica Merilin Monro je bila povezivana za američkim predsednikom Džonom Kenedijem.
Glumica Merilin Monro je bila povezivana za američkim predsednikom Džonom Kenedijem.foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Danas se navršava 61 godina od smrti glumice Merilin Monro, čija je smrt do današnjeg dana ostala nerazjašnjena misterija.

 

Norma Džin Bejker je rođena 1. juna 1926. godine u okružnoj bolnici u Los Anđelesu.

 

Svoje detinjstvo je provela po sirotištima jer ju je otac ostavio, a majka je relativno brzo posle porođaja poslata u bolnicu za mentalno obolele osobe.

 

Dve nedelje nakon 16. rođendana se udala za tada 20-godišnjeg Džejmsa Doertija, radnika u fabrici aviona kako bi izbegla dalji boravak u domu za nezbrinutu decu.

Njih dvoje su se zabavljali veoma kratko i nisu se previše dobro poznavali, a njihov brat je potrajao četiri godine.

 

Džejms je vrlo brzo otišao u mornaricu i nije bio kod kuće, a Norma nije bila previše srećna sa idejom da bude domaćica.

Zato je svoj prvi posao pronašla u obližnjoj fabrici i tu je upoznala fotografa koji je podstakao da mu pozira kao model.

 

Kada su videli njene fotogafije, filmski studio 20th Century Fox joj je ponudio ugovor, ali su imali uslov za nju: nije smela da bude u braku.

 

Tada je Norma prelomila i razvela se od Džejsa 1946. godine.

 

- Mnogo toga sam napravio i postigao u životu, a svi su me uvek pitali jedno te isto: kako je bilo u braku sa Merilin Monro? Ja nisam bio u braku sa Merilin Monro, nego sa Normom Džin, s kojom sam nameravao da provedem ostatak života - rekao je jednom prilikom Džejms Doerti kada su ga upitali novinari.

Nakon potpisivanja ugovora sa Foksom, popularnost je počela da raste Normi Džin zahvaljujući ulogama u romantičnoj komediji "Majmunska posla", dramama "Sukob u noći" i "Ne moraš da kucaš", a sa glavnom ulogom u filmu "Nijagara" i ostvarenjima "Muškarci više vole plavuše" i "Kako se udati za milionera", ona je postla seks simbol.

 

Merilin Monro se 1954. godine udala za bejzbol zvezdu Džoa Dimađia, međutim njihov brak je potrajao 274 dana, jer je on bio previše posesivan.


Prlikom snimanja sada već kultne scene sa haljinom u filmu "Sedam godina vernosti", izbio je mali sukob između njih.

 

Naime, dok je Bili Vajlder insistirao da se scena ponovi nekoliko puta, što je okupljena publika s oduševljenjem pozdravljala, Džo je ludeo posmatrajući sa strane.

 

Nekoliko svedoka je kasnije otkrilo da su se Monroova i Džo prepirali u lobiju hotela.

Samo mesec dana kasnije, u oktobru, nakon 274 dana zajedničkog života, Merilin je predala papire za razvod zbog psihičkog maltretiranja.


Treći put se udala 29. juna 1956. godine za dramaturga Artura Milera, kojeg je upoznala pet godina ranije u Vajt Plejnsu, u Njujorku.


Pre venčanja je prihvatila judaizma, a nakon što je završila snimanje filma "Princ i plesačica" sa Lorensom Olivijeom, par se vratio iz Engleske u SAD i otkrio da je Merilin trudna.

 

Međutim, s obzirom na to da je bolovala od endometrioze, a trudnoća se pokazala kao vanmaterična, ubrzo je izgubila bebu.

 

- Nije lako kada saznate da nećete imati decu. To je beskrajna bol koju sam prihvatila. Jednostavno, majčinstvo mi nije suđeno, a život mora da ide dalje - govorila je Merlin.

 

Od Artura Milera se razvela 1961. godine, a već tokom njihovog braka su krenule da kruže priče o ljubavnoj vezi Merilin Monro i političara Džona Kenedija, kasnije i američkog predsednika.

Iako je maštala da će postati njegova žena, to se nije dogodilo, a bol zbog svega je krenula da utapa u alkoholu i drogi. 

 

Postala je zavisna od tableta, a u februaru 1961. godine njen lekar ju je poslao na psihijatrijsku kliniku Pejn Vitni gde je smeštena na odeljenje za najteže slučajeve. 

 

U istoj godini kada će preminuti počela je da se viđa ponovo sa Džoom Dimađom, a kako su mediji pisali, ponovo je pristala da se uda za njega i venčanje je bilo zakazano za 8. avgust, ali nažalost tri dana pre venčanja, Merilin Monro je pronađena mrtva

 

Preminula je u spavaćoj sobi u svojoj kući u Brentvudu, a pronašao ju je psihijatrar Ralf Grinson koji je potvrdio da je umrla od predoziranja tabletama za spavanje.

Policija je izdala saopštenje da je Merilin Monro izvršila samoubistvo, međutim, mnoge okolnosti su nerazjašnjene do dan-danas.

 

Džo Dimađo je organizovao sahranu, a koliko ju je voleo svedoči podatak da je 20 godina nakon smrti svoje bivše supruge slao na njen grob crvene ruže tri puta nedeljno. I da se više nikada nije ženio.

 

BONUS VIDEO

 

Kako se Kim Kardašijan uvukla u haljinu Merilin Monro

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker