novi obrt

Alek Boldvin će ipak biti OPTUŽEN ZA UBISTVO!

1

Porodica direktorke fotografije Haline Hačins, koja je stradala u oktobru 2021. godine tokom snimanja filma Rust, ipak je podnela tužbu protiv glumca i njenog prijatelja Aleka Boldvina, koji je rukovao pištoljem koji ju je usmrtio. Advokat porodice održao je konferenciju za medije, u kojoj je izneo detalje privatne istrage.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U oktobru prošle godine, dogodila je tragedija koja je šokirala svet: tokom snimanja nezavisnog igranog filma Rust kod Santa Fea, glumac Alek Boldvin (63) pucao je iz rekvizita i tom prilikom je ubijena direktorka fotografije Halina Hačins (42), dok je režiser Džoel Souza (48) hospitalizovan zbog povrede, saopštila je policija Santa Fea.


Hačinsova je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je konstatovana smrt, dok je Souza bio hospitalizovan u regionalnom Medicinskom centru "Kristus St. Vinsen".


Glumac je u prvom obraćanju javnosti, putem Tvitera, nakon ove tragedije istakao da sarađuje s policijom u istrazi.

 

Nema reči da opišu moj šok i tugu zbog tragične nesreće koja je odnela život Haline Hačins, majke, supruge i naše uvažene koleginice. Potpuno sarađujem s policijom u istrazi kako bi se utvrdilo kako je došlo do ove tragedije ― napisao je Boldvin između ostalog.


Međutim, nedugo potom, otkriveno je da je Boldvin odbio da preda policiji svoj mobilni telefon, nakon čega je izdat nalog za njegov pretres, a tek sredinom januara je njegov telefon ipak došao u ruke policije.

 

1 / 5 Foto: Instagram


Nakon višemesečne drame u istrazi, sada je objavljeno da će Boldvin ipak dobiti tužbu.


Naime, advokat Brajan Paniš, koji zastupa Halininog supruga Metjua Hačinsa, održao je konferenciju za medije u Los Anđelesu, gde je saopštio da će porodica pokojne direktorke fotografije podići tužbu protiv Aleka Boldvina i "svih koji su bili odgovorni za bezbednost na setu". Kako je Paniš istakao, tužba će biti podignuta zbog rizičnog i neodgovornog ponašanja jer je filmska ekipa štedela na svemu, pa i na procedurama koje se tiču bezbednosti. On je dodao da je nezavisna istraga pokazala da je bilo mnogih prestupa u odnosu na ono što su standardi u holivudskoj filmskoj industriji.

 

Boldvin je nedavno dao prvi intervju nakon ove tragedije, i to poznatom novinaru Džordžu Stefanopulosu, za ABC. Na pitanje zašto je uopšte uperio pištolj u direktorku fotografije i povukao oroz, on je rekao:


Obarač nije povučen. Ja nisam povukao obarač. Nikad ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz, nikad.


On je istakao i da nema predstavu kako se pravi metar uopšte našao u tom pištolju.


Neko je stavio pravi metak, a metka uopšte nije trebalo da bude na tom imanju — rekao je glumac.

 

1 / 5 Foto: Instagram


On je vreme bio vrlo emotivan i jedva zadržavao suze, naročito dok je pričao o pokojnoj Halini.


Otac Hačinsove Anatolij Androsovič potom je izjavio da ne razume ove glumčeve izjave, a iako je najpre odbijao da zahteva od Boldvina odgovornost zbog smrti njegove ćerke, nakon pomenutog intervjua je istakao da mu nije jasno kako je glumac mogao da ubije njegovu ćerku bez povlačenja oroza i insistira na tome da i on odgovara pred zakonom. Boldvin je, uz to, obrisao i nekoliko tvitova.


Revolver je tip pištolja koji ne puca pre nego što se pritisne oroz i Alek je delimično kriv za ispaljivanje metka. Jasno je da je Boldvin ispalio hitac iz svoje ruke, tako da mi je teško da razumem kako on ne može da bude delimično odgovoran za smrt moje ćerke — rekao je Halinin otac.

 

 

makonda-tracker