čista umetnost

Lepšu torbicu niste skoro videli, a haljina je MAGIČNA: Slavna Srpkinja donela duh beogradskog proleća u sumorni London

2

Gde su najuspešnije zvezde i najveći glamur, to su i kreacije srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, a sada je i ona lično prisustvovala jednom takvom događaju, stilizovana kao iz sna

foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošle večeri, u Londonu je održana dodela nagrada Žene godine u organizaciji magazina Harper's Bazaar, koja je okupila neke od najuticajnijih žena današnje pop kulture.


Među njima su oskarovka Vajola Dejvis, njene mlađe koleginice Mod Apatou, Anja Tejlor-Džoj i mnoge druge velike zvezde, a jedna od zvanica je i modna kreatorka Roksanda Ilinčić, rođena Beograđanka koja već godinama u Londonu živi, radi i gradi svetsku karijeru.

 

Dizajnerka čije toalete često rado nose princeza od Velsa Kejt Midlton, kraljica Ranija od Jordana, glumice Emili Blant i Dženifer Garner i mnoge druge slavne dame, bila je ovom prilikom jedna od najbolje stilizovanih na dodeli nagrada.


Naša Roksanda pojavila se – kako drugačije – u sopstvenim kreacijama, i to u vrlo vedroj kombinaciji koja je unela duh proleća i romantike u sumorno novembarsko veče. Posebno se izdvojila jer je bila jedna od retkih dama na događaju koje se nisu držale pouzdnih jednobojnih izdanja, a ostavila je sjajan utisak spojem svojih omiljenih motiva u modi: multikoloringom i geometrijskom šarom.

 

1 / 3 Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia


U pitanju je zatvorena i drapirana toaleta nazvana "Arletta", dugih rukava i u osnovi bela, a krasi je print kojim dominiraju prigušeni lila i narandžasti tonovi, uz poneki crni i zeleni detalj koji čini haljinu još razigranijom.

 

Haljina Roksande Ilinčić
foto: Oliver Tucker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Struk je naglašen tankom crnom trakom koja služi kao pojas, a Roksanda je svoje lepršavo remek-delo upotpunila crvenim ružem i visećim bisernim minđušama.


Proslavljena dizajnerka u ruci je nosila i torbicu koju je upravo ona dizajnirala – predivni model Tobacco Eartha, kojem kao ručka služi poveća zlatna alka.

 

 

Ova ljupka i avangardna tašna proizvodi se u trima veličinama, pa joj cena iznosi od 575 do 1.195 funti, a reč je o ručno rađenoj i vrlo praktičnoj torbici za svečane prilike.

 

Inače, na crvenom tepihu smo videli još jednu Roksandinu kreaciju, budući da je njenu ljubičastu haljinu nosila Lašana Linč, a u galeriju pogledajte i nju i sve ostale zanimljive toalete ove večeri.

 

1 / 6 Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

 

 

makonda-tracker