kakav omaž!

Šili su je 300 sati, i Dajana bi pred njom zadrhtala: Glumica koja igra princezu očarala svet HALJINOM koja budi sećanja

0

Princeza Dajana i sama bi se poklonila pred toaletom koju je u njenu čast odabrala šarmantna glumica 

foto: EPA-EFE/NEIL HALL
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Stil glumice Elizabet Debicki oduvek je privlačio pažnju jer je u pitanju žena koja se ne plaši da eksperimentiše, ali otkako se pročulo da će ona igrati princezu Dajanu u petoj sezoni serije "Kruna" – u fokusu je više nego ikad.


Australijska glumica s lakoćom je ušla u kostime za lik žene čiji lični stil je pomerio granice moge i nikad neće biti zaboravljen, a i nakon što je snimanje završeno i publika ima priliku da vidi kako je ekipa uradila posao u novom televizijskom oživljavanju princeze Dajane, Elizabet nalazi inspiraciju u pokojnoj princezi od Velsa.

 

U Londonu je juče održana svečana premijera pete sezone ove "Netfliksove" serije, koja je okupila glumačku ekipu, ali najviše se nakon nje priča o Elizabet Debicki. Razlog: kao da je Dajana lično prošetala crvenim tepihom!
Šarmantna glumica odabrala je – kako drugačije – Dior, i to kreaciju koja podseća na jedan od najprepoznatljivijih Dajaninih autfita.

 

1 / 8 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL


Elizabet je ponela haljinu iz haute couture kolekcije ove francuske modne kuće za proleće i leto 2022. godine. U pitanju je model od crne svile, sa korsetom i bez bretela, koji se od kukova širi i pada do poda. Statement detalj je marama prebačena oko vata, koja pada i prati je poput šlepa, a sve izdanje zaokružila je sićušnim bedžom sa cvetom maka, simbolom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.


Ako vam je ova toaleta poznata, razlog je činjenica da je princeza Dajana nosila maltene identičnu na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu 1987. godine, s tim što je njen izbor bila kreacija Ketrin Voker u svetloplavoj nijansi.

 

Princeza Dajana, Kanski festival
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako piše britanski Vogue, model u kom se na premijeri "Krune" pojavila Elizabet Debicki izrađivan je oko 300 sati, a nakon što je glumica stala na crveni tepih objavljeno je da je ona novo zaštitno lice Dior-a, kom je pokojna Dajana bila i te kako naklonjena. Kako je ova modna kuća gledala na svoju posebnu vezu s princezom, pokazuje i to da su jednu od kultnih torbica nazvali po njoj – Lady Dior.

 


 

makonda-tracker