jednostavna, ali supermoćna

MALI TRIK JE PRETVARA U MAGIČNU: U čemu je tajna haljine srpske dizajnerke u kojoj se Kejt Midlton pojavila TRI PUTA?

1

Naizgled jednostavan model koji potpisuje naša Roksanda Ilinčić očarao je vojvotkinju od Kembridža, a njen glavni trik je detalj inspirisan Mondrijanovim delima, koji značajno deluje na to kaka utisak ostavljamo u njoj

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prošle godine, u periodu dok su princ Vilijam i Kejt Midlton radili od kuće, vojvotkinja od Kembridža privukla je mnogo pažnje kada se pojavila u jednoj staroj haljini koja je svojevremeno zapalila britansku modnu scenu. Reč je o žutoj haljini midi dužine koja nosi potpis jedne od najcenjenijih dizajnerki u Velikoj Britaniji — naše Roksande Ilinčić. Danima su modni portali u Engleskoj i širom Evrope pisali o magičnom efektu ovog komada, čak uprkos tome što je Kejt sedela ispred laptopa i video se samo gornji deo njene odevne kombinacije.

 

Šta je to zbog čega ovaj model, koji je Kejt Midlton nosila već tri puta otkad je slavna, baš svaki put postane glavna tema među zaljubljenicama u modu?

 

Ova haljina ima rukave koji sežu skoro do lakta i okovratnik u obliku kvadrata, sečena je ispod grudi, a najinteresantniji — i kljjučni — detalj je „sudar” efektne žute i bele boje, posebno u donjem delu, gde bela boja izgleda kao umetnuta tkanina i razbija monotoniju.

 

Glavni trik koji je primenjen u slučaju ove toalete je što je Roksanda primenila tzv. „kolorbloking”. Reč je o tehnici kojom se jedna uz drugu stavljaju boje koje su jedna nasuprot druge na „točku boja”, čime nastaju zanimljive i vrlo upečatljive kombinacije. Ovaj trend, koji je proteklih godina doživeo veliki uspeh, inspirisan je Mondrijanovim delima, kažu modni stručnjaci. U slučaju ove haljine interesantno je to što je žutoj inače suprotstavljena ljubičasta boja, dok je ovde ona uz belu, čime je postignuto da model nežnije.


Kejt smo u ovoj haljini, koja je koštala 900 funti, prvi put videli 2014. godine, tokom njene posete Sidneju.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Vojvotkinja je potom viđena u njoj i 2016. na jednom vimbldonskom meču.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Kada ju je nosila poslednji put, prilikom razgovora video-pozivom sa zdravstvenim radnicima u Australiji, kombinovala ju je sa zlatnim minđušama u obliku lista čuvenog brenda Catherine Zoraidia, za koje Dejli mejl piše da koštaju 165 funti.

 

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

 

 

 

makonda-tracker