večno trendi

Nosiće se ZAUVEK, ide uz sve, a čini da sve izgleda skuplje: Nina Janković u svačijem omiljenom modnom komadu za jesen

0

Dok se ostali modni klasici pomalo modifikuju, mantil koji je postao simbol jeseni izgleda identično već decenijama i verovatno je najpametnija investicija kada je reč o odeći

foto: Instagram, Janxnina
foto: Instagram, Janxnina

Kalendarski je i dalje leto, ali pad temperature i kišni dani mnoge su podstakli da već izvade gumene čizme i topliju odeću.


Izuzetak nije ni srpska glumica Nina Janković, koja je spremno dočekala svežije septembarske dane, pa je pokazala trendi odevnu kombinaciju idealnu za jesenju sezonu.

 

Jedna od najcenjenijih i najlepših domaćih glumica uvek je savršeno stilizovana, a sada je za jednu ležerniju priliku odabrala vrlo praktičan stajling, koji je uz to i atraktivan!


Nina je, naime, pozirala u svetlobraon trenč mantilu, koji je kombinovala s belom bluzom, belim patikama i jednostavnim crni kačketom, a nije otkrila za kakav se donji deo odeće opredelila.

 

Nina Janković
foto: Instagram, Janxnina

U pitanju je street style varijanta vrlo zgodna za promenjivo doba godine, koja predstavlja miks stilova i otkriva nam još jedan interesantan način da nosimo klasični trenč – zaštitni znak modne jeseni!

 


Trenč mantili već decenijama ne izlaze iz mode i spadaju u odevne predmete koji se lako uklapaju u sve stilove i kombinacije. Želite da ga nosite sa štiklama i mini-haljinom? Izgledaćete spektakularno! Kombinovali biste ga s farmerkama i kratkim čizmama? Nezaboravan izgled je zagrantovan! Voleli biste da ga uklopite s patikama i helankama? Slobodno, s kim je nemoguće pogrešiti!

 


Ovakvi mantili potiču još iz treće decenije 19. veka, kada su slični komadi vili deo oficirske uniforme, ali forma u kojoj ga vidimo danas ustanovljena je tokom Prvog svetskog rata.

 

Decenije su prolazile, trenč je počeo na mala vrata da ulazi u svakodnevni stil, a najveću popularnost doživeo je nakon što ga je Hamfri Bogart poneo u filmu "Kazablanka".

 

 

Što se tiče ženske mode, on je paralelno postepeno ulazio i u nju, a dok se Meril Strip u "Krameru protiv Kramera" pojavila u jednom dugačkom modelu već je bio pravi modni hit.

 


Klasični trenč jedan je od komada koji se smatraju večno modernim, pa je u pitanju jedna od pametnijih investicija. Na kraju krajeva, za koju još odeću možete reći da izgleda apsolutno identično već decenijama?

 

 

makonda-tracker