divno

Za nju je on bio precenjen, bez seksepila, a onda se zaljubila: Dirljiva ljubavna priča Hemfrija Bogarta i Loren Bakol

1

Njihova ljubavna priča je najlepša koju je Holivud doživeo, a zanimljivo je da nije počela uobičajeno "na prvi pogled", već je kod njih sve bilo drugačije i neverovatno.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ona je njega smatrala “precenjenim naduvenkom”, on nju “lutkicom bez talenta” , a to je bilo dovoljno da se među njima stvori neverovatna hemija i  ljubav koja je svima bila primer.

 

Loren Bakol kao mlada devojka nije bila oduševljena Hemfrijem Bogartom, čak joj nije bilo jasno šta su svi videli u tom glumcu koji nema nimalo seksepila, a čak je i precenjen. Tada je film Kazablanka bio veliki hit koji su gledali milioni Amerikanaca, a Loren će dve godine kasnije upoznati "precenjenog naduvenka".

 

Ona je rođena kao Beti Džoun Parski, ali je svoju karijeru modela započela pod imenom Loren Bakol. Na svom prvom kastingu za adaptaciju romana Imati i nemati, Loren je dobila ulogu, ali i partnera kog nije želela. Naime, Hemfri Bogart je igrao sa njom u tom filmu.

 

Sam Bogart je dolazio mamuran na snimanja, bio je neraspoložen, a novinari su ga non stop pratili najviše zbog razvoda sa glumicom Mejo Methot, a pisalo se i o njegovoj paranoidnoj ljubomori, kao i o teškom obliku alkoholizma.

 

Kako je vreme prolazilo, šarm lepe Loren je osvojio Bogarta koji je sve više bivao opčinjen njenom lepotom iako ju je na početku smatrao "lutkicom bez talenta".

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Film Imati i nemati je dostigao veliku popularnost, a kultna scena u kojoj Bekol izgovara čuveno: “Znaš da zvizdiš? Zar ne? Samo sastavi usne i duvaj” je donela veliki preokret za njih dvoje. Naime, nakon snimanja, Bogart je prišao Loren i poljubio je, pa joj time stavio do znanja da je zaljubljen u nju.

 

Loren i Hemfrija nije sprečavalo ni to što je ona bila mlađa čak 25 godina od njega. Izašli su na večeru, a ona mu je ostavila broj telefona na kutiji šibica koju je Bogart čuvao sve do smrti.

Samo gledanje u njega učini da sva ustreptim. A kada uzme moju ruku u njegovu osetim podrhtavanje duboko u stomaku. Ruka mu je topla, zaštitnička i puna ljubavi. Prvo što mi kaže na početku dana je “Hello, Baby”. Kada sam ga upoznala bila sam nevina. Bio je moj učitelj i mentor. Ljubav mog života. Pamtim svaku reč koju mi je izgovorio – rekla je jednom prilikom iako su je mnogi odgovarali od veze sa njim s obzirom na njegove propale brakove, poroke, ali i razliku u godinama.

 

Uprkos brojnim predviđanjima o razvodu, oni su uživali u ljubavi i dobili dvoje dece

 

 

makonda-tracker