provereno deluju

Jedino što vam ZAISTA treba: 3 stvari koje će vam SIGURNO pomoći da ODLOŽITE BORE i opuštanje kože

0

Ovo je sve što obavezno koriste devojke koje imaju zategnutu, hidriranu i blistavu kožu lica

foto: Look Studio/Shutterstock
foto: Look Studio/Shutterstock

Tokom proteklih godina, serumi za lice doživeli su pravi kozmetički bum! Oni su nam vrlo lako dostupni — prodaju se u drogerijama i po vrlo pristupačnim cenama, a sve je više devojaka koje otkrivaju svu moć ovih moćnih proizvoda za negu lice.


Serum za lice je koncentrisan skup aktivnih sastojaka koji pomažu koži da zadrži vlažnost. Iako je ovaj proizvod često na bazi ulja, on ne opterećuje lice i omogućava sastojcima da prodru kroz površinu kože i deluju efikasno, a istovremeno je štiti od svakodnevnih uticaja.

 

Međutim, sada se javlja novi problem — koja je prava mera i koji serum odabrati. Izbor je ogroman mogućnosti su brojne, a kako bismo bili sigurni da koža dobija najbolju moguću negu potrebno je odlučiti se za pravi i, što je još važnije, ne preterati.

 

Serum za lice
foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako stručnjaci za negu kože ističu, postoje tri sastojka koji su ključni u nezi svih tipova kože kako bi se sačuvao mladolik izgled. Nimalo iznenađujuće, to su: vitamin C, retinol i hijaluronska kiselina.

 

Antioksidansi su odlični za zaštitu kože od oštećenja slobodnih radikala, koji su jedan od najčešćih uzroka starenja. Kada se kombinuju s retinolom, ovi sastojci ne samo što sprečavaju oštećenje nego podstiču proizvodnju kolagena, koji prirodno održava čvrstinu i elastičnost kože.


Ovi sastojci će pomoći da se koža posvetli i poboljša ten tako što će delovati na hiperpigmentaciju i fleke na licu — ističe dermatološkinja dr Marisa Geršik. — Uz to će pomoći i kod finih linija i bora i pojačati kolagen, dok hijaluronska kiselina i peptidi mogu da povećaju vlažnost i ojačaju kožu, pružajući joj čvrstinu.

 

Lepotica, Priroda, Devojka, Lepota, Lice
foto: Shutterstock

Dakle, pomenuti proizvodi ciljaju ključne faktore koji dovode do starenja kože, naravno, ukoliko se koriste redovno.


Ova kombinacija sprečava dejstvo stresora iz okoline koji doprinose starenju — napominje dr Geršik.


Iako postoji još mnogo pomoćnih sastojaka koji će pojačati efekat i učiniti da vaša koža izgleda lepše i mlađe, vitamin C, hijaluronska kiselina i retinol su osnova koja dugoročno pruža najbolje rezultate.

 

 

makonda-tracker