rezultati se vide odmah

Ima najmanje 5 razloga! Šta je SERUM ZA LICE i zašto MORATE da ga koristite (iako upotrebljavate hidratantnu kremu)

0

Proteklih godina, hit kozmetički proizvod koji je maltene preko noći doživeo ogromnu popularnost nesumnjivo je serum za lice. Pored brojnih pilinga, krema, ulja i sličnih preparata, sigurno se pitate da li vam baš treba još i to. Odgovor je — o, da, i te kako!

foto: ECOSY/Shutterstock
foto: ECOSY/Shutterstock

Serum za lice je koncentrisan skup aktivnih sastojaka koji pomažu koži da zadrži vlažnost. Iako je ovaj proizvod često na bazi ulja, on ne opterećuje lice i omogućava sastojcima da prodru kroz površinu kože i deluju efikasno, a istovremeno je štiti od svakodnevnih uticaja.


Česta je zabluda da onima koji upotrebljavaju hidratantnu kremu nije potreban i serum za lice, a iako oni imaju neka slična svojstva, idealno je koristiti oba ova proizvoda u rutini. Serumi imaju mnogo više aktivnih sastojaka nego najbolja krema i imaju laganiju teksturu jer su molekuli aktivnih supstanci manji od onih u kremi da bi bili prodorniji, što znači da su efikasniji od dnevne i noćne kreme.


Serumi se koriste već od dvadesetih godina, budući da koža lica starenjem gubi vlažnost i elastičnost. Najvažnije je da se nanese na dobro očišćenu kožu, kao i da se ne preskače vrat, a ponekad čak i dekolte, kao i da ga birate u skladu sa specifičnim potrebama svog lica, odnosno da li vam je neophodna dubinska hidratacija, antioksidacija, regeneracija, tretman bora itd.

 


Prednosti seruma za lice

 

  • Rezultati se vide brzo


Proizvodi za negu kože, čak i oni koji su sigurno efikasni (poput retinola), deluju veoma sporo i dogodi da se prođu meseci pre nego što se vide prvi rezultati. Kada upotrebljavate serum za lice, vrlo brzo ćete primetiti da vam je lice, mekše i glatko jer se ovaj proizvod daleko brže apsorbuje nego ostali i visoko je koncentrisan.

 

Serum za lice
foto: Sergio Monti/Panthermedia/Profimedia
  • Lagan je i ne zapušava pore


Kada čujete da je nešto na bazi ulja, odmah vam se pale crvene lampice i izbegavate da priđete tom preparatu? U slučaju seruma za lice to ne morate da činite: on vam sigurno neće mastiti kožu i zapušiti pore jer ima teksturu više nalik "svilenkastoj" vodi nego kao tipično ulje za lice. Vrlo je lagan i neće vam biti napor i teret na koži.


Uz to, masna koža ne podrazumeva izbegavanje proizvoda koji u osnovi imaju ulje, već sasvim suprotno — ako ne dajete koži dovoljno ulja, ona će proizvoditi još više svog i biće masnija!

 

  • Hidratacija


Dnevne i noćne kreme daju kratkoročan efekat hidratacije, dok serum za lice pruža vlažnost tokom čitavog dana, a omogućava koži da diše.

 

  • Štiti od spoljašnjih uticaja


Mislite o serumu kao o vrlo, vrlo, vrlo nežnom oklopu, koji štiti kožu od efekata aerozagađenja, duvanskog dima i oštećenja od sunca. On obično sadrži dosta antioksidanasa poput vitamina C i vitamina E i moćno deluje protiv ovih uticaja.

 

  • Pruža kolagen


Ovi proizvodi pomoći će kao svojevrsna kolagenska "injekcija" i dati koži punoću i svežiji izgled. Bore i fine linije normalan su deo starenja kože, a ono što im daje tu crtu zbog koje izgledamo još starije jeste isušen i umoran izgled, dok serum za lice pruža osveženje i sjaj.

 

 

makonda-tracker