isprobajte

Neka vam koža bude blistava i zategnuta: 4 sastojka su dovoljna da napravite domaći serum s vitaminom C

0

Nemojte dozvoliti da vam koža pati usled vremenskih prilika koje sa sobom donosi zima. Zato se naoružajte vitaminima za kožu i nećete imati nikakve prolema tokom hladnih dana. 

foto: Shutterstock/Dean Drobot
foto: Shutterstock/Dean Drobot

U zimskom periodu kada je koža najviše izložena raznim vremenskim prilikama, odnosno negativnim uticajima spoljašnje sredine, neophodno je da je održavamo na odgovarajući način. 

 

Jedan od sigurno najkorisnijih i najpotrebnijih vitamina jeste vitamin C. On je dobar zato što održava kožu hidriranom, utiče na sintezu kolagena, poboljšava strukturu kože, čini je zategnutom, svetlom i sl. 

 

Međutim, postoje serumi sa vitaminom C koje možete samo napraviti čije sastojke je moguće kupiti i u obižnjoj apoteci. 

 

 

Potrebni su vam:

 

vitamin C u prahu

— gel od aloje
— destilovana ili filtrirana voda

— vitamin E

 

Priprema:

 

Najpre u jednu posudu u kojoj ćete pomešati sastojke dodajte jednu kašičicu vitamina C u prahu. Nakon toga dodajte i 3 kašičice vode. Zatim mutite dok se svi kristalčići ne istope. 

 

Kada se voda i vitamin sjedine, dodajte 20 kapi vitamina E, koji je najčešće u formi ulja, te nakon toga dodajte i kašičicu gela od aloje. Sve dobro izmešajte!

 

Kada se sastojci sjedine, serum prespite u tamnu staklenu flašicu i porizvod stavite u firžider gde možete da ga čuvate do 3 nedelje. 

 

Što se tiče korišćenja seruma, pre nanošenja koristite toner, a nakon toga namažite hidrantnu kremu!

 

 

makonda-tracker