LAKO I JEFTINO

Samo 3 sastojka POTPUNO transformišu kožu: Svetlucavi SERUM za ujednačen ten i hidrirano lice BEZ AKNI I BORA (VIDEO)

0

Iako ih je malo, svaki od ovih sastojaka deluje veoma snažno i čini više korisnih stvari za vašu kožu lica ― od sprečavanja pojave akni, preko usporavanja starenja, do hidriranja i vraćanja života umornoj koži

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
  • Za pripremu ovog seruma biće vam potrebni:

 

 

  • Kako deluju?


Aloja vera blagotvorno deluje na kožu lica iz više razloga: vitamini A, E i C usporavaju starenje kože i sprečavaju pojavu bora izazvanu oksidativnim stresom, enzimi smanjuju upale, minerali omogućavaju normalno funcionisanje enzima, biljni hormoni olakšavaju zacenjivanje rana, ožiljaka i akni, saponini čiste kožu, salicilna kiselina deluje protiv gljivica, bakterija i upala... Zato je ona čest sastojak mnogih proizvoda za negu lica, kako u onim protiv akni, tako i u anti-age preparatima!

 


Drugi sastojak koji se nalazi u ovom serumu je ružina vodica, koja zahvaljujući vitaminu C deluje antioksidativno i sprečava oštećenja i prerano starenje kože lica, ali uz to deluje i antimikrobno, ublažava crvenilo i iritacije, odličan je saveznik u borbi protiv masne kože.


Svemu tome dodaje se arganovo ulje, koje je bogat izvor vitamina E, koji nam je neophodan da bimo održali mladolik izgled. On se neretko naziva i "hvatačem slobodnih radikala", koji izazivaju starenje kože. Arganovo ulje je preparat koji mogu da koriste i ljudi sa suvom kožom, ali i oni koji pate od masne i savršeno je sredstvo za hidrataciju.

 

  • Priprema


U jednoj maloj činiji pomešajte sve sastojke i mutite nekoliko minuta, sve dok ne dobijete savršeno kompaktnu masu. Prelijte mešavinu u staklenu bočicu od neke stare kreme i čuvajte na suvom i tamnom mestu.

 

  • Primena


Mažite serum ujutro i uveče na čistu kožu, i to u tankom sloju, pa ostavite da odstoji kako bi koža upila.

 

 

 

makonda-tracker