probajte što pre

Dnevno vam treba 14-17 dinara: Kako ublažiti BORE OKO OČIJU na najprirodniji (i najjeftiniji) način?

1

Godine se najpre vide na licu, i to posebno u predelu oko očiju. Kako prirodnim metodama smanjiti prve znakove starenja?

foto: galia lumina/Shutterstock
foto: galia lumina/Shutterstock

Starenje se pre svega vidi na licu — kako godine prolaze, opada nivo elastina i kolagena, koji koži pružaju elastičnost i čvrstinu. S njima se smanjuje i hijaluronska kiselina, razgrađuju kolagenske mreže, a opada i količina prirodnih zaštitnih ulja. Zbog svega toga, koža deluje umornije, suvlje i samim tim starije. Otud bore, najpre sitne i tanke, a potom sve brojnije i dublje.


Pored genetike i prirode, tu je i životni stil kao glavni preduslov toga da godine budu vidljive na licu — neadekvatna ishrana, loš kvalitet sna, nepravilna nega kože i, naravno, neizbežni stres.

 

Ipak, postoji jedan prirodan način da zategnete kožu oko očiju!


Jaja su sve popularniji sastojak u nezi lica, pa postoji niz recepata za "uradi sama" sredstva za tretiranje kože. To nije slučajno — jaja sadrže kolagen, proteine, vodu, mnoštvo vitamina i minerala kao što su natrijum, kalijum, malo magnezijuma, kalcijum i gvožđe. Zahvaljujući svemu tome, ona hrane kožu i pružaju joj dodatnu "injekciju" kolagena, što za rezultat ima smanjene bore!


Kada se jaja kombinuju s drugim sastojcima koji deluju na sličan način, efekat je još bolji, ali i samo belance jajeta može da bude vrlo efikasno.

 

Nega lica, Predeo oko očiju, Nega kože, Koža lica, Lepota, Prirodna lepota, Masaža kože oko očiju, Limfna drenaža
foto: fizkes/Shutterstock

Kad se uzme u obzir da je cena jednog jajeta, u zavisnosti od veličine, između 15 i 17 dinara, to je ujedno i najpristupačnija moguća nega, a vrlo je korisna.

 

Tretman za bore oko očiju od belanca


Potrebno je:

 

  • belance jednog jajeta
  • štapić za uši

 

Kako se koristi?


Umijte se i temeljno očistite lice od svih mogućih nečistoća i bakterija. Obavezno uradite piling kako biste uklonili mrtve ćelije kože.


Potom umutite belance i umočite u njega štapić za uši. Treba dobro da se natopi, pa zatim pređite štapićem najpre preko delova kože na kojima su vam bore vidljive i izražene, a potom i po ostalim delovima okoloočne regije: zatvorenim kapcima, ispod očiju, sa strane...


Ostanite zatvorenih očiju oko pet minuta, odnosno dok se belance ne osuši, pa otvorite oči.


Umijte se mlakom vodom, a zatim i hladnom.


Nanesite hidratantnu kremu.

 

 

makonda-tracker