za savršenu kožu

Zovu ga — PRIRODNI BOTOKS: Trik za negu lica koji Kejt Midlton pruža mladolik izgled bez ijedne bore

6

Kako se rešiti prvih znakova starenja? Kako "popuniti" bore? Tajni sastojak koji koristi Kejt Midlton nanosi se na kožu jednostavnu, a deluje vrlo brzo i efikasno

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U svakoj prilici u kojoj se pojavi vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, supruga britanskog princa Vilijama, ona oduzima dah izgledom. Uvek savršeno stilizovana, uvek nasmejana, Midltonova se uvek blista, a to se najvećim delom pripisuje njenoj koži i kosi.

 

Kako su pre izvesnog vremena pisali britanski mediji, u Kejtinoj beauty rutini odnedavno je jedan proizvod kom u velikoj meri može da zahvali za sjaj i zategnutost kože lica. U pitanju je preparat koji mnogi nazivaju "prirodnim botoksom" i "botoksom u bočici", ali on nema veze s botulinskim toksinom, ozloglašenim, ali vrlo popularnim načinom za očuvanje mladolikog izgleda.

 

Kejt Midlton
foto: Ian Vogler-Daily Mirror/POOL supplied by John Rainford / SplashNews.com/Profimedia

Tajna negovanog lica bez bora Kejt Midlton jeste u sastojku koji se ponaša kao botoks — spilantolu.


Spilantol je lokalni anestetik biljnog porekla koji se može primeniti više puta dnevno, a deluje tako što može značajno da smanji čak i bore oko očiju na sat vremena!


Važno je napomenuti da spilantol nije medicinska supstanca niti neki oblik lekovitog sredstva, već kozmetički sastojak. U pitanju je masna kiselina koja se dobija iz biljke Acmella oleracea i popunjava sitne bore i prve znakove starenja na licu.

 


Dermatolozi su potvrdili njegovo pozitivno dejstvo, ali trenutno ne postoje dugotrajne studije koje bi objasnile njegove efekte i moguće neželjene posledice. Ipak, proizvodi koji ga sadrže prošli su stroge propise Evropske unije koji se odnose na kozmetiku, zbog čega se on nalazi u pojedinim kozmetičkim preparatima.

 

1 / 11 Foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia


Bez obzira na to da li se nanosi kroz serum ili dnevnu kremu, ovi proizvodi se koriste jednostavno — nežnim masiranjem po koži lica. Ne podrazumeva upotrebu bilo kakvih igala ili špriceva, a navodno deluje vrlo slično kao botoks.
Često se kombinuje s drugim aktivnim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C i, čak, retinol.

 

 

makonda-tracker