Sveže i sirovo povrće sigurno je najpouzdaniji izvor hranljivih sastojaka, vitamina i minerala, a pitanje je kako konzumiranje zamrznutog povrća utiče na naše telo.
Kada kupujete zamrznuto povrće, uvek je važno da proverite deklaraciju na pakovanju.
Iako je većina smrznutog povrća bez aditiva i konzervansa, mogu sadržati dodatni šećer ili so. Takođe, pakovano zamrznuto povrće može sadržati razne sosove, dodatke ili pojačivače ukusa, dodatnu kočličinu natrijuma, masti i kalorija.
Ako želite da izgubite kilograme, onda je važno da konumirate čisto zamrznuto povrće bez visokokaloričnih umaka. Osobe koje imaju visok pritisak, trebalo bi da izbegavaju povrće sa visokim udelom natrijuma i soli.
Konzumiranje zamrznutog povrća može biti sjajan način da unesete hranljive materije u svoju ishranu, uključujući vlakna, antioksidante, vitamine i minerale.
Ipak, prednost uvek dajte svežem i tek ubranom povrću ako želite da iskoristite sve blagodeti ovih zdravih namirnica.
Povrće u ishrani smanjuje rizik od srčanih oboljenja, karcinoma, dijabetesa tipa 2 i mnogih drugih oboljenja.