oduševićete se

MOGUĆNOSTI JE MNOGO, A EFEKAT JE ISTI! Evo čime sve možete da zamenite šećer u receptima

0

Šta ako u toku pripreme kolača shvatite da nemate dovoljno šećera?

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

U kuhinji skoro uvek imate šećer, ali dese se i oni trenuci kada pečete tortu ili neko slatko testo i već ste započeli proces i shvatili da nemate šećer. Šta onda da radite? Srećom, zamena za šećer ima dosta. A možda ćete otkriti da vaša omiljena poslastica ima bolji ukus sa smeđim šećerom ili nekom drugom zamenom, piše Stvar ukusa.

 

Ovo su najbolje zamene za beli šećer.

 

Smeđi šećer


On je najjednostavnija zamena za beli šećer. Kao zamenu možete da koristite svetlo ili tamno smeđi šećer. On je idealna zamena za tamnije pecivo sa više ukusa karamele, što je odlično za čokoladne kolačiće, ali za torte baš i nije idealna zamena. Jedna kašika smeđeg šećera menja jednu kašiku belog.

 

Kokosov šećer


Takođe ga možete koristiti kao zamenu za beli šećer posebno u kolačićima i brzom hlebu. Kokosov šećer je suviji od smeđeg ili belog šećera, što ga čini odličnim za peciva i slatka peciva, ali je manje idealan za torte i kolače. Jedna kašika kokosovog šećera menja jednu kašiku belog.

 

foto: Shutterstock

Šećer u prahu


Takođe možete da koristite šećer u prahu da zamenite do 2 šolje belog šećera, koristeći 1 3/4 šolje šećera u prahu za svaku šoljicu šećera. Ova zamena je najbolja za brzi hleb i mufine. Izbegavajte šećer u prahu, ako je moguće, za recepte koji zahtevaju da se maslac i šećer zajedno sjedine. Kolačići napravljeni od šećera u prahu neće se ispeći da budu hrskavi.


Takođe treba napomenuti

Ako vam nedostaje šećer u prahu, ali imate beli šećer u kući, usitnite 1 šolju belog šećera i 1 kašiku kukuruznog skroba u blenderu za svaku šolju šećera u prahu koja vam je potrebna.

 

Tečni zaslađivač


Kada se iskoriste sve vaše mogućnosti suvog šećera, umesto toga možete posegnuti za tečnim zaslađivačima. Pošto su skuplje i zahtevaju više prilagođavanja recepata, tečni zaslađivači bi trebalo da budu poslednje sredstvo u zameni šećera. Kada koristite tečni zaslađivač kao zamenu obavezno smanjite temperaturu pečenja za 4°C.

 

 

makonda-tracker