hrskavo

Letnji ručak gotov za 15 minuta: Recept za zdrave pohovane tikvice iz rerne tražiće vam svako ko ih proba

0

Pohovane tikvice iz rerne uz omiljenu salatu predstavljaju idealan letnji ručak

Pohovane tikvice iz rerne su zdravija varijanta jer skoro pa da ne sadrže uopšte ulja
Pohovane tikvice iz rerne su zdravija varijanta jer skoro pa da ne sadrže uopšte uljafoto: Shutterstock/Svetlana Monyakova

Jedno od omiljenih vrsta povrća jesu svakako tikvice.

 

Blagog su ukusa, a pružaju bezbroj mogućnosti kada je priprema obroka u pitanju.

 

Od njih nastaje najukusniji ručak u vidu musake, pljeskavica ili lazanja, mogu da se stavljaju u mafine pa da budu idealna večera ili doručak ili da se pak jedu u salati. 

Danas vam predstavljamo recept za pohovane tikvice iz rerne, koje su brzo gotove, a za koje vam maltene ne treba ni kap ulja. 

 

Svakako su zdravija varijanta od pohovanih tikvica koje se prže u dubokom ulju, a i neće vam oduzeti mnogo vremena.

 

Za ovaj jeftin i brz ručak će vam biti potrebne:

 

  • 2 tikvice
  • brašno (otprilike, procenićete sami)
  • 2 jaja
  • susam 
  • prezle

 

Priprema:

 

Oljuštite tikvice, pa ih isecite na listove, posolite i ostaivte ih da odstoje desetak minuta kako bi pustile vodu.

 

Ocedite ih, pa onda svaki list uvaljajte u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mešavinu susama i prezli.

 

Poređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa ih poprskajte sa malo maslinovom ulja.

 

Pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene. 

 

Prijatno.

 

BONUS VIDEO

 

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

 

makonda-tracker