supersočno

1 tikvica & 2 jajeta za nezaboravan doručak, ručak ili večeru: Staro seosko jelo posle kojeg niko nije gladan

0

Ako želite dobro da se najedete, a da ne provedete mnogo vremena u kuhinji, ovaj recept je nešto što morate da probate.

Bogata domaća pita iz tiganja
Bogata domaća pita iz tiganjafoto: Trinken und Аbnehmen/YouTube Screenshot

Ova varijanta pite iz tiganja čija je glavna "zvezda" tikvica odlično je rešenje za obrok u bilo koje doba dana, a priprema se očas posla!

 

Punjena sirom i šunkom, ona je vrlo izdašna, kremasta i lagana, a tu su i jaja za još lepši ukus i da dobro povežu sastojke.

 

Sastojci:

 

  • 1 velika tikvica
  • 2 velika jajeta
  • 1 kašika brašna
  • listovi šunke
  • mladi luk
  • kriške sira po ukusu
  • so po ukusu
  • suvi začin po ukusu
  • mlevena paprika po ukusu
  • ulje po potrebi

 

Pita iz tiganja s tikvicom i jajima
Pita iz tiganja s tikvicom i jajimafoto: Trinken und Аbnehmen/YouTube Screenshot

Priprema

  1. Odsecite krajeve tikvice i izrendajte je na krupno, pa posolite i dobro promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta, pa procedite da tikvica pusti višak vode.
  2. Umutite posoljena jaja s malo mlevene paprike i suvog začina, pa dodajte kašiku brašna i razmutite. Time prelijte rendanu tikvicu i promešajte.
  3. Podmažite tiganj uljem, pa kad se dobro zagreje kašikom sipajte polovinu pripremljene smese i ravnomerno rasporedite po dnu. Pecite na srednjoj temperaturi.
  4. Dok se krčka, preko poređajte listiće šunke, u količini koju želite, kao i sitno seckan mladi luk i sir sečen na kriške, pa preko svega nanesite drugu polovinu pripremljene smese od tikvice i jaja.
  5. Kad se donji deo zapeče, okrenite pažljivo i pecite odozdo dok ne porumeni.

 

BONUS VIDEO

Kako popraviti zagoreo ručak?

 

 

makonda-tracker