Ako želite dobro da se najedete, a da ne provedete mnogo vremena u kuhinji, ovaj recept je nešto što morate da probate.
Ova varijanta pite iz tiganja čija je glavna "zvezda" tikvica odlično je rešenje za obrok u bilo koje doba dana, a priprema se očas posla!
Punjena sirom i šunkom, ona je vrlo izdašna, kremasta i lagana, a tu su i jaja za još lepši ukus i da dobro povežu sastojke.
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 2 velika jajeta
- 1 kašika brašna
- listovi šunke
- mladi luk
- kriške sira po ukusu
- so po ukusu
- suvi začin po ukusu
- mlevena paprika po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema
- Odsecite krajeve tikvice i izrendajte je na krupno, pa posolite i dobro promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta, pa procedite da tikvica pusti višak vode.
- Umutite posoljena jaja s malo mlevene paprike i suvog začina, pa dodajte kašiku brašna i razmutite. Time prelijte rendanu tikvicu i promešajte.
- Podmažite tiganj uljem, pa kad se dobro zagreje kašikom sipajte polovinu pripremljene smese i ravnomerno rasporedite po dnu. Pecite na srednjoj temperaturi.
- Dok se krčka, preko poređajte listiće šunke, u količini koju želite, kao i sitno seckan mladi luk i sir sečen na kriške, pa preko svega nanesite drugu polovinu pripremljene smese od tikvice i jaja.
- Kad se donji deo zapeče, okrenite pažljivo i pecite odozdo dok ne porumeni.
BONUS VIDEO
Kako popraviti zagoreo ručak?
( Glossy, T.S.R. )




