preukusno

Zdrav i sočan doručak ili večera: Recept za najukusniju brzu pitu sa tikvicama od cepkanih kora koji ćete obožavati

0

Pitu ćete pripremiti za pet minuta.

Pita sa tikvicom postaće vaš omiljeni doručak ili večera
Pita sa tikvicom postaće vaš omiljeni doručak ili večerafoto: Shutterestock/Wolf Vuk

Tikvice su mnogima omiljeno povrće, a ideja za njihovu pripremu je bezbroj.

 

Možete ih jesti kao punjene tikvice, da pravite musaku sa njima ili potaž, a opet, njih možete iskoristite i za pravljenje mafina i pita koje se jednostavno pripremaju, a podjednako su ukusne.

 

Danas vam predstavljamo recept za brzu pitu sa tikvicama, koju pripremite bukvalno za pet minuta.

 

Ovakav recept je idealan ako želite da se hranite zdravo, a da ne utrošite mnogo vremena za pripremu obroka.

 

U zavisnosti od afiniteta, kombinujte sastojke koje ćete dodavati po ukusu.

Sastojci:

 

  • 400 gr kora
  • 1 tikvica
  • 400 grčkog jogurta
  • 100 gr kačkavalja
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • pola kesice praška za pecivo
  • so
  • susam za posipanje


Priprema:

 

Izrendajte tikvicu i posolite pa pustite 10 minuta da pusti sokove.

 

Potom procedite tikvicu, a onda u jednoj činiji umutite jaja, dodajte tikvicu, grčki jogurt, maslinovo ulje, rendani kačkavalj, so i prašak za pecivo.

 

Kada napravite fil, onda iscepkajte kore i ubacite u fil. Mešajte povremeno kako bi kore sa svih strana bile umočene u fil. 

 

Potom prespite pitu u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pospite odozgo susam.

 

Ako volite, možete da pospete i golicom, semenkama suncokreta ili lanenim semenom. 


Pecite 30 do 35 minuta na 180 stepeni, a a pred kraj pojačajte rernu na 220 stepeni kako biste dobili hrskavu koricu.

 

BONUS VIDEO

 

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

 

makonda-tracker