brzo & ukusno

Punjene mekike od 1 krompira su najlepše koje ćete probati: Mekani trouglići puni kremastog nadeva prave se bez kvasca

0

Umesto klasičnog recepta za brzo pecivo prženo u dubokom ulju, probajte nešto malo drugačije ovog vikenda i sigurno nećete zažaliti.

Punjeni trouglići za doručak ili večeru na brzinu
Punjeni trouglići za doručak ili večeru na brzinufoto: Trinken und Аbnehmen/YouTube Screenshot

Jedna tikvica, jedan krompir i još nekoliko sastojaka i dobićete neodoljivo domaće pecivo savršeno za doručak ili večeru.

 

Zamenite mekike koje inače pravite ovim brzim i sočnim trouglićima, koji se prave vrlo brzo i jednostavno, a ne treba vam čak ni kvasac.

 

Sastojci:

 

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 tikvica
  • 1 krompir
  • 30 ml ulja
  • 1 jaje
  • 300 ml kefira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • so, beli luk, peršun

 

Mekike pržene u dubokom ulju i filovane smesom od povrća
Mekike pržene u dubokom ulju i filovane smesom od povrćafoto: Trinken und Аbnehmen/YouTube Screenshot

Priprema

  1. Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na malo ulja.
  2. Oljuštite i izrendajte na sitno krompir, pa ga dodajte luku i prodinstajte uz mešanje. Zatim dobro operite i izrendajte tikvicu i dodajte je ovoj mešavini, pa dodajte začine po ukusu, promešajte i ostavite da se krčka.
  3. U dublju činiju sipajte kefir, so i šećer, a potom i celo jedno jaje i dobro umutite. Tome dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatko testo koje može da se mesi rukom.
  4. Podelite testo na 12 delova, pa svaki oblikujte u lopticu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom oko 10 minuta.
  5. Potom razvucite lopticu oklagijom, na sredinu kruga stavite kašikom fil od tikvica i krompira, pa oblikujte trouglove od testa, tako da dobro zatvorite da nadev ne curi. Kad poređate sve na pleh obložen pek-papirom, možete ostaviti pokriveno još desetak minuta.
  6. Pržite u dubokom i zagrejanom ulju dok ne poprimi zlatnožutu boju, pa okrenite i pržite još malo.

 

BONUS VIDEO

Domaće fetućine

 

makonda-tracker