Umesto klasičnog recepta za brzo pecivo prženo u dubokom ulju, probajte nešto malo drugačije ovog vikenda i sigurno nećete zažaliti.
Jedna tikvica, jedan krompir i još nekoliko sastojaka i dobićete neodoljivo domaće pecivo savršeno za doručak ili večeru.
Zamenite mekike koje inače pravite ovim brzim i sočnim trouglićima, koji se prave vrlo brzo i jednostavno, a ne treba vam čak ni kvasac.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 tikvica
- 1 krompir
- 30 ml ulja
- 1 jaje
- 300 ml kefira
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- so, beli luk, peršun
Priprema
- Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na malo ulja.
- Oljuštite i izrendajte na sitno krompir, pa ga dodajte luku i prodinstajte uz mešanje. Zatim dobro operite i izrendajte tikvicu i dodajte je ovoj mešavini, pa dodajte začine po ukusu, promešajte i ostavite da se krčka.
- U dublju činiju sipajte kefir, so i šećer, a potom i celo jedno jaje i dobro umutite. Tome dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatko testo koje može da se mesi rukom.
- Podelite testo na 12 delova, pa svaki oblikujte u lopticu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom oko 10 minuta.
- Potom razvucite lopticu oklagijom, na sredinu kruga stavite kašikom fil od tikvica i krompira, pa oblikujte trouglove od testa, tako da dobro zatvorite da nadev ne curi. Kad poređate sve na pleh obložen pek-papirom, možete ostaviti pokriveno još desetak minuta.
- Pržite u dubokom i zagrejanom ulju dok ne poprimi zlatnožutu boju, pa okrenite i pržite još malo.
BONUS VIDEO
Domaće fetućine
( Glossy, T.S.R. )




