Uskršnji ručak ne može da prođe bez neke ukusne poslastice, a ako nemate mnogo vremena, ni novca ovo su slatkiši koje možete sigurno da napravite

Na veliki praznik, Uskrs, ukućani se okupljaju oko zajedničke trpeze i tada se razgovara, uživa u druženju, ali i trpezi koja je često bogata i spremljena s mnogo ljubavi i truda.
Nakon glavnog obroka gosti, ali i ukućani najviše vole da se zaslade nekim ukusnim dezertom, a ako je to kremasta torta uživanje jednostavno ne može biti veće.
Za sve one domačice koje ne žele da daju mnogo novca za skupe sastojke za tortu ili pak provedu ceo dan pored šporeta ove tri torte su odličan izbor.
Torta San snova
Sastojci:
- 1 l mleka
- 3 pudinga
- 3 banane
- 7 kašika šećera
- 250 g keksa
- 200 g putera (20 g još za podmazivanje pleha)
- šlag
- malo oreo keksa (po želji)

Priprema:
Puding skuvajte prema uputstvu sa kesice, pa kad se malo prohladi dodajte puter. Umutite mikserom da se dobije kremasta smesa. Zatim uzmite keks koji ste prethodno izlomili i umešajte u fil. Podelite na dva dela.
Pleh u koji ćete da pravite tortu podmažite sa malo putera i sipajte polovinu fila sa keksom. Zatim odozgo banane, možete da seckate na kolutiće ili po dužini, kako želite. Preko njih šlag i pa drugi deo fila i opet banane. Završite tortu šlagom.
Ostavite najmanje dva sata da se stegne u frižider, a onda - navalite!
Pesak torta
Sastojci:
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g kokosovog brašna
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g margarina
- 300 g šećera
- 1 litar mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka

Priprema:
Uzmite malu šerpu i u nju sipajte prah iz kesica za puding. Dodajte malo vode i energično promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Zatim stavite litar mleka i 300 grama šećera da provri.
Dok čekate da mleko provri, pripremite penasto umućen margarin u dubokoj činiji. Kada mleko provri, sklonite ga sa šporeta i postepeno umešajte razmućeni puding u mleko. Vratite smesu na ringlu i kuvajte na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Kada se puding zgusne, podelite ga na tri jednaka dela. U prvi deo umešajte mleveni keks, u drugi deo dodajte kokosovo brašno, a u treći deo dodajte mlevene orahe.
Obložite kalup za pečenje pek papirom i sipajte prvi deo smese sa keksom. Ravnomerno ga rasporedite špatulom i stavite sve u frižider.
Nakon što se prvi sloj stegne, nanesite sloj sa kokosovim brašnom, a zatim preko njega sloj sa mlevenim orasima. Vratite tortu u frižider da se potpuno stegne.
Nekoliko sati kasnije umutite šlag kremu sa 200 ml mleka i premažite tortu kako biste je ukrasili.
Starinska taraba torta
Sastojci:
- slatka pavlaka
- 300 g plazma keksa
- 200 g putera
- 6 jaja
- 300 g višanja
- 200 g čokolade
- 200 g prah šećera

Priprema:
Mutite puter sa prah šećerom sve dok se ne pretvori u penastu masu.
Istopite čokoladu pa je polako dodajte u izmućeni puter, a potom ubacite i žumanca, mleveni keks, dobro oceđene višnje i sve promešajte. Umutite sneg od belanaca i dodajte uz smesu, polako mešajući.
U odgovrajuć kalup poređajte plazma štangle keksa, te u sredinu sipajte smesu i stavite u zamrzivač da se stegne. Umutite slatku pavlaku i prelijte preko ohlađene torte, i dekorišite po želji.