Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim dezertom koji će osvojiti sve za stolom, onda su ovi kolači pravi izbor za vas!
Inspirisani čuvenim čupavcima, ovi kolačići se prave brzo i lako, ali su mekani, kremasti i neodoljivi.
Savršeni su za svaku priliku – bilo da želite da obradujete porodicu ili impresionirate goste.
Pripremite se da uživate u pravom slatkom zadovoljstvu koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!
SASTOJCI:
biskvit:
jaja: 3 kom
šećer: 120 g
biljno ulje: 50 ml
mleko: 120 ml
brašno: 170 g
prašak za pecivo: 12 g
kakao: 25 g
limunova kora: 4 g
sok od limuna: 10 ml
sok od pomorandže: 50 ml
čokoladni krem po izboru: 100 g
šlag: 50 g
kokosove pahuljice: 100 g
krema:
šlag: 500 ml
šećer u prahu: 50 g
sok od pomorandže: 70 ml
PRIPREMA:
- U jednu posudu sipajte jaja i šećer i umutite mikserom. Onda dodajte biljno ulje i mleko, pa ponovo umutite mikserom. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo, pa ručno umešajte. Kada dobijete homogenu masu dodajte 25g kakaa ni ponovo sve dobro promešajte, zatim narendajte malo kore limuna i dodajte 10ml limunovog soka.
- Sve dobro promešajte pa dobijenu smesu ranvomerno rasporedite po papiru za pečenje na dnu pleha i ubacite u rernu na 180°C da se peče oko 25 minuta. Kada se biskvit ispeče izvucite iz rerne i okruglastim čašama izdelite na više manjih biskvita, zatim ih sve premažite sokom od pomorandže.
- U jednoj posudi izmiksovati slatku pavlaku i šećer u prahu, pa dodati sok od pomorandže i promešati, zatim ubaciti u plastičnu kesicu sa probušenim krajem i sipati fil na svaki biskvit. U drugu kesicu sipajte čokoladni krem i dodajte u sredinu belog fila na svakom biskvitu, pa odozgo ponovo pokrijte slojem belog krema. Zatim pospite kokosom sa svih strana i stavite u frižider da se stisne.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Poslastica iz najluđih snova!