Jedno parče ove torte će vas zasititi i zadovoljiti potrebu za slatkim, a da se pritom ne osećate loše nakon što ste ga pojeli.

Ukoliko vam se jede nešto slatko ili vam dolaze gosti, a pritom su vam dosadile standardne čokoladne poslastice, ovo je pravi recept za vas!
Domaći kolač od limuna savršeno spaja pojmove osveženja i slatkiša u jednom i nema kome se ne dopada.
Sastojci su jednostavni i nisu skupi, a najbolje od svega je to što je ova unikatna torta pečena za svega 15 minuta, te ne zahteva previše vremena provedenog u kuhinji.
Sastojci za tepsiju od 20-22 cm:
Za puding:
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 40 g kukuruznog skroba
- Sok od 1 limuna
- Korica 1 limuna
- 300 ml mleka
Za testo:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1 pakovanje vanilin šećera
- 120 ml ulja
- 120 ml mleka
- 220 g brašna
- 15 g praška za pecivo
- malo rastopljenog putera
- rendani kokos
Priprema:
- Jaje, šećer, vanilin šećer, kukuruzni skrob, limunov sok i limunovu koricu dobro pomešajte u manjoj šerpi, dodajte mleko, ponovo promešajte i stavite da provri na srednjoj vatri. Gotov puding prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
- U posebnoj posudi pomešajte jaja i vanilin šećer, dodajte mleko i ulje i ponovo promešajte. Zatim prosijati brašno sa praškom za pecivo i mešati.
- Stavite polovinu testa u pleh prečnika 20-22 cm i pecite na 200°C na 15 minuta.
- Izvadite tortu i premažite pudingom od limuna. Za ovo se kolač ne mora ohladiti!
- Stavite preostalo testo na puding od limuna, ravnomerno ga rasporedite i pecite na 190°C oko 25 minuta.
- Toplu tortu premažite otopljenim puterom i pospite kokosovim listićima.
- Pustite da se kolač sa limunom potpuno ohladi pre rezanja.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)