Ukrasite je šarenim uskršnjim detaljima i sigurno će postati zvezda vaše praznične trpeze.

Kremasta Mimoza slana torta pravo je osveženje za uskrsnju trpezu. Njen lagan i penast fil topi se u ustima, dok se blagi ukusi savršeno stapaju u harmoničnu celinu.
Ova torta spaja jednostavnost pripreme sa bogatstvom ukusa, pa će se svideti i najprobirljivijim gostima. Idealna je za prolećne praznike jer ne opterećuje, a izgleda svečano i raskošno.
Bez i teških sastojaka, Mimoza torta pruža savršen balans između tradicije i modernog pristupa slatkišima.
Sastojci:
za testo od spanaća:
- 400 g smrznutog spanaća
- 4 jaja, 2 kašike pšeničnog brašna
- 2 čena belog luka
- so i biber
za masu od pečuraka:
- 500 g pečuraka
- so, biber, 150 g krem sira
- pola crvenog luka
- majonez
za masu od šunke:
- 300 g pileće šunke
- 1 paprika, pečena bez kore ili sveža crvena
- veza vlašca
- kašičica senfa, majonez
za masu od sira:
- 300 g sira
- 1-2 čena belog luka, majonez
Dodatno:
- oko 7 kriški prepečenog hleba
- 3 tvrdo kuvana jaja za dekoraciju
Priprema:
- Spanać procedite i ubacite u blender, pa dodajte žumanca, so, brašno i beli luk pa sve izmiksujte zajedno. Belanca na drugoj strani malo posolite i napravite čvrst sneg mikserom, zatim sjedinite sa smesom od spanaća. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite preko pek papira na plehu i stavite da se ispeče na 170 stepeni, pa kada je gotova kora ostavite da se ohladi.
- Za to vreme pečurke iseckajte na sitno i propržite na vrelom ulju sa solju i biberom, ostavite da se prohladi.
- Za to vreme koru od spanaća podelite na dva jednaka dela.
- U jednoj činiji pomešajte sitno seckane šunku, vlašac, pečenu papriku, senf i majonez. U drugoj činiji pomešajte dobro rendani sir i beli luk, te majonez. U treću činiju sipajte propržene pečurke i pomešajte sa sitno seckanim crvenim lukom, krem sirom i majonezom.
- Položite na radnu ploču prvu polovinu kore od spanaća i premažite je punjenjem od pečuraka, potom odozgo poklopite kriškama tost-hleba. Zatim premažite punjenjem od šunke, pa opet odozgo poklopite drugom polovinom kore od spanaća. Koru od spanaća premažite premazom od rendanog sira, kojim ćete takođe prekriti i strane.
- Odozgo dekorišite sitno seckanim vlašcem i tvrdo kuvanim jajima, pa ostavite da se ohladi. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Pileće bajadere i urnebes salata