pravi specijalitet

Još lepša od salate: Mimoza torta kraljica je među slanim jelima – kremasta je, puna & zaludeće vas na prvi zalogaj!

0

Ukrasite je šarenim uskršnjim detaljima i sigurno će postati zvezda vaše praznične trpeze.

Ovaj recept morate isprobati
Ovaj recept morate isprobatifoto: Youtube / Printscreen / @swojskiejedzonko

Kremasta Mimoza slana torta pravo je osveženje za uskrsnju trpezu. Njen lagan i penast fil topi se u ustima, dok se blagi ukusi savršeno stapaju u harmoničnu celinu.

 

Ova torta spaja jednostavnost pripreme sa bogatstvom ukusa, pa će se svideti i najprobirljivijim gostima. Idealna je za prolećne praznike jer ne opterećuje, a izgleda svečano i raskošno.

 

Bez i teških sastojaka, Mimoza torta pruža savršen balans između tradicije i modernog pristupa slatkišima. 

 

Sastojci:

 

za testo od spanaća:

  • 400 g smrznutog spanaća
  • 4 jaja, 2 kašike pšeničnog brašna
  • 2 čena belog luka
  • so i biber

za masu od pečuraka:

  • 500 g pečuraka
  • so, biber, 150 g krem sira
  • pola crvenog luka
  • majonez

za masu od šunke:

  • 300 g pileće šunke
  • 1 paprika, pečena bez kore ili sveža crvena
  • veza vlašca
  • kašičica senfa, majonez

za masu od sira:

  • 300 g sira
  • 1-2 čena belog luka, majonez

Dodatno:

  • oko 7 kriški prepečenog hleba
  • 3 tvrdo kuvana jaja za dekoraciju

 

Priprema:

 

  1. Spanać procedite i ubacite u blender, pa dodajte žumanca, so, brašno i beli luk pa sve izmiksujte zajedno. Belanca na drugoj strani malo posolite i napravite čvrst sneg mikserom, zatim sjedinite sa smesom od spanaća. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite preko pek papira na plehu i stavite da se ispeče na 170 stepeni, pa kada je gotova kora ostavite da se ohladi.
  2. Za to vreme pečurke iseckajte na sitno i propržite na vrelom ulju sa solju i biberom, ostavite da se prohladi.
  3. Za to vreme koru od spanaća podelite na dva jednaka dela.
  4. U jednoj činiji pomešajte sitno seckane šunku, vlašac, pečenu papriku, senf i majonez. U drugoj činiji pomešajte dobro rendani sir i beli luk, te majonez. U treću činiju sipajte propržene pečurke i pomešajte sa sitno seckanim crvenim lukom, krem sirom i majonezom.
  5. Položite na radnu ploču prvu polovinu kore od spanaća i premažite je punjenjem od pečuraka, potom odozgo poklopite kriškama tost-hleba. Zatim premažite punjenjem od šunke, pa opet odozgo poklopite drugom polovinom kore od spanaća. Koru od spanaća premažite premazom od rendanog sira, kojim ćete takođe prekriti i strane.
  6. Odozgo dekorišite sitno seckanim vlašcem i tvrdo kuvanim jajima, pa ostavite da se ohladi. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pileće bajadere i urnebes salata

Error in getting video.

 

makonda-tracker