idealna brza poslastica

Ne peče se, gotova je za 20 minuta: Recept za najlepšu uskršnju poslasticu, kremastu PESAK TORTU koju svi obožavaju

0

Spremanje svečane trpeze tokom praznika može da bude naporno, ali ne ako birate jednostavne, a veoma ukusne specijalitete

NAJLEPŠA USKRŠNJA POSLASTICA PESAK TORTA BEZ PEČENJA
NAJLEPŠA USKRŠNJA POSLASTICA PESAK TORTA BEZ PEČENJA foto: Shutterstock / p_saranya

Bliži nam se Uskrs, a domaćice već uveliko planiraju šta će se naći na svečanoj trpezi.

 

Osim uskunih slanih specijaliteta podrazumeva se da će se nakon toga naći i nešto slatko, a ako nemate mnogo vremena ova torta je idealan izbor za vas.

 

Zaboravite na pečenje kora, dugo stajanje dok kuvate filove i spremite se za uživanje u najkremastijoj poslastici koju ste ikada probali.

Sastojci:

 

  • 300 g mlevenog keksa (plazma ili petit beurre)
  • 250 g putera (omekšalog)
  • 200 g prah šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika kakaa
  • 100 g čokolade (može i ne mora)

 

NAJLEPŠA PESAK TORTA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE
NAJLEPŠA PESAK TORTA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE foto: Shutterstock/Zerorale

Priprema: 

 

Umutiti omekšali puter sa prah šećerom i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodati ostale sastojke, mleveni keks, mlevene orahe i mleko. Sve dobro sjedini. Masa treba da bude kompaktna i blago lepljiva – ako je previše suva, dodaj još malo mleka.

 

Utisnite masu u kalup obložen providnom folijom ili papirom za pečenje. Možete oblikovati i kuglof, pravougaonu tortu ili čak kuglice.

 

Čokoladni preliv po želji - Istopite čokoladu sa malo ulja ili mleka i prelijte preko torte. Ohladi sve zajedno. Ostavite u frižideru minimum 2 sata, a najbolje preko noći da se stegne i "slegne".

 

Pospite mlevenim orasima, kokosom, keksom ili šećerom u prahu pre serviranja.

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom

 

makonda-tracker