Spremanje svečane trpeze tokom praznika može da bude naporno, ali ne ako birate jednostavne, a veoma ukusne specijalitete

Bliži nam se Uskrs, a domaćice već uveliko planiraju šta će se naći na svečanoj trpezi.
Osim uskunih slanih specijaliteta podrazumeva se da će se nakon toga naći i nešto slatko, a ako nemate mnogo vremena ova torta je idealan izbor za vas.
Zaboravite na pečenje kora, dugo stajanje dok kuvate filove i spremite se za uživanje u najkremastijoj poslastici koju ste ikada probali.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa (plazma ili petit beurre)
- 250 g putera (omekšalog)
- 200 g prah šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika kakaa
- 100 g čokolade (može i ne mora)

Priprema:
Umutiti omekšali puter sa prah šećerom i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodati ostale sastojke, mleveni keks, mlevene orahe i mleko. Sve dobro sjedini. Masa treba da bude kompaktna i blago lepljiva – ako je previše suva, dodaj još malo mleka.
Utisnite masu u kalup obložen providnom folijom ili papirom za pečenje. Možete oblikovati i kuglof, pravougaonu tortu ili čak kuglice.
Čokoladni preliv po želji - Istopite čokoladu sa malo ulja ili mleka i prelijte preko torte. Ohladi sve zajedno. Ostavite u frižideru minimum 2 sata, a najbolje preko noći da se stegne i "slegne".
Pospite mlevenim orasima, kokosom, keksom ili šećerom u prahu pre serviranja.
Bonus video:
Zasladite se slaninom