Marinirane paprike su odličan izbor za zimnicu koja se lako sprema, brzo jede i fantastičnog ukusa za ljubitelje belog luka.
Ako volite paprike kao zimnicu, isprobajte one u senfu, klasične barene paprike, ali i paprike u marinadi, makedonski recept koji je sjajan i pravi se lako, a može vam trajati dugo ako ga držite na odgovarajućem mestu (i ako ne pojedete prerano paprike).
Sastojci:
- 50 crvenih paprika (birajte mesnatije)
- 250 ml vinskog sirćeta
- 250 ml ulja
- šaka šećera
- šaka soli
- 2-3 glavice belog luka
- 2 veze peršuna
- kesica bibera u zrnu
- lozov list
Priprema:
- Paprike ispecite u rerni i oljuštite.
- U većoj šerpi pomešajte sirće, ulje, šećer i so da provre. Kada provre, sipajte tu i paprike da se zajedno malo proprže.
- Obavezno neka bude na tišoj vatri, bez mešanja, do deset minuta.
- Naseckan beli luk pomešajte s naseckanim peršunom i biberom.
- Ređajte u sterilisane tegle prohlađene paprike, pa luk i peršun, pa tako redom dok ne utrošite materijal.
- Ostavite otvorene tegle barem par sati da lepo upiju paprike, najbolje tokom noći, pa na kraju stavite lozov list i zatvorite tegle.
Bonus video
JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)
( Glossy, M.R. )