recept

Paprike u marinadi, pikantna zimnica koju možete služiti za slavu i kao prilog svakom obroku (bez konzervansa)

0

Marinirane paprike su odličan izbor za zimnicu koja se lako sprema, brzo jede i fantastičnog ukusa za ljubitelje belog luka.

Marinirane paprike su sjajan izbor za jednostavno pripremljenu zimnicu
Marinirane paprike su sjajan izbor za jednostavno pripremljenu zimnicufoto: Minoli/Shutterstock

Ako volite paprike kao zimnicu, isprobajte one u senfu, klasične barene paprike, ali i paprike u marinadi, makedonski recept koji je sjajan i pravi se lako, a može vam trajati dugo ako ga držite na odgovarajućem mestu (i ako ne pojedete prerano paprike).

 

Sastojci:

 

  • 50 crvenih paprika (birajte mesnatije)
  • 250 ml vinskog sirćeta
  • 250 ml ulja
  • šaka šećera
  • šaka soli
  • 2-3 glavice belog luka
  • 2 veze peršuna
  • kesica bibera u zrnu
  • lozov list

 

Priprema:

  1. Paprike ispecite u rerni i oljuštite.
  2. U većoj šerpi pomešajte sirće, ulje, šećer i so da provre. Kada provre, sipajte tu i paprike da se zajedno malo proprže.
  3. Obavezno neka bude na tišoj vatri, bez mešanja, do deset minuta.
  4. Naseckan beli luk pomešajte s naseckanim peršunom i biberom.
  5. Ređajte u sterilisane tegle prohlađene paprike, pa luk i peršun, pa tako redom dok ne utrošite materijal.
  6. Ostavite otvorene tegle barem par sati da lepo upiju paprike, najbolje tokom noći, pa na kraju stavite lozov list i zatvorite tegle.

 

Ljubitelji belog luka će uživati u ovim paprikama
Ljubitelji belog luka će uživati u ovim paprikamafoto: Shuttesrtock / Natalia Hanin

Bonus video

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

 

makonda-tracker